Imatge de Harvey Weinstein (Reuters)
Imatge de Harvey Weinstein (Reuters)
Los Angeles

Es declara en fallida l'empresa de Weinstein, el productor acusat d'assetjament sexual

L'escàndol que envolta el productor nord-americà ha perjudicat l'intent de venda de la companyia que negociaven amb un grup d'inversors

Actualitzat

Les acusacions per assetjament sexual del productor de cinema Harvey Weinstein estan afectant greument els negocis de l'empresari nord-americà. La seva productora, The Weinstein Company, acaba d'anunciar fallida després que hagi estat impossible vendre-la. Les negociacions per a la venda van fracassar quan el fiscal general de Nova York va presentar una demanda contra la companyia i els seus responsables per no haver protegit els empleats de l'assetjament sexual i intimidació per part de Weinstein. Ara, la productora cinematogràfica reconeix el perjudici que causarà la fallida als treballadors i creditors.

Un grup d'inversors s'havia ofert a pagar uns 275 milions d'euros, a banda d'assumir el deute acumulat de la companyia, que és de 225 milions de dòlars, però finalment no ha rebut prou garanties per part dels actuals propietaris.

Harvey i el seu germà Robert Weinstein han estat intentant evitar la fallida des que a l'octubre "The New York Times" i "The New Yorker" van revelar dècades d'acusacions d'assetjament sexual contra el germà gran. Una vuitantena de dones -entre les quals les actrius Salma Hayek i Uma Thurman- van aportar testimonis en aquest sentit. Des d'aleshores també s'han formulat acusacions semblants contra altres personalitats del món del cinema i també contra diversos empresaris i polítics.

L'escàndol Weinstein ha propiciat el naixement de la campanya #MeeToo ("JoTambé"), que ha animat les víctimes d'abusos a fer públic el seu cas a través de les xarxes socials.

Anar al contingut