Guasp ha comptat amb el suport d'Arrimadas durant el procés intern (Isaac Buj / Europa Press)

Continuïtat a Cs: Guasp guanya les primàries i Arrimadas seguirà de portaveu al Congrés

La llista competidora, liderada pel vicesecretari general Edmundo Bal, ha aconseguit un 39,34% dels vots

RedaccióActualitzat

La candidatura encapçalada per Patricia Guasp i Adrián Vázquez, que comptava amb el suport de l'actual presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha guanyat les primàries que han acabat aquest dijous per liderar la formació taronja a nivell estatal.

La coordinadora taronja a les Balears i Vázquez han aconseguit el suport del 53,25% de la militància, mentre que la llista rival, del vicesecretari general Edmundo Bal, ha aconseguit un 39,34% dels vots.

En la votació, que s'ha fet aquest dimecres i dijous fins a les sis de la tarda, hi han participat el 49,65% dels 7.600 afiliats cridats a votar. Un 7,41% s'han decantat per la tercera llista, encapçalada per l'afiliat de base Marcos Morales.

La llista vencedora la tancava Arrimadas, que amb aquesta victòria es mantindrà com a portaveu al Congrés. També hi ha noms com Begoña Villacís, dona forta de la formació a l'Ajuntament de Madrid, Carlos Carrizosa o Nacho Martín Blanco, tots dos diputats al Parlament.

Ara, la candidatura guanyadora ja s'ha convertit provisionalment en el nou comitè executiu de la formació taronja, que prendrà possessió durant la celebració de la VI Assemblea General que hi ha convocada per a aquest cap de setmana.

La trobada serà la culminació del procés de refundació posat en marxa per reflotar el partit després de la successió de debacles electorals.


Una divisió sense precedents

El procés de refundació de Ciutadans ha portat a una divisió interna sense precedents a la formació. A principis de desembre, va començar una guerra oberta i un encreuament de declaracions entre els dos bàndols que s'han disputat el comandament del partit.

El partit taronja va decidir fa uns mesos eliminar la figura de la presidència, que fins ara només havien ostentat Inés Arrimadas i Albert Rivera, i substituir-la per un secretari general i un portaveu polític.

Adrián Vázquez i Patricia Guasp tanquen les primàries fent pinya amb el seu equip a Madrid.
Adrián Vázquez i Patricia Guasp van tancar les primàries fent pinya amb el seu equip a Madrid. (Renace tu Partido/Europa Press)

La campanya de primàries ha estat molt agra i plena de retrets entre les dues candidatures favorites. Paral·lelament, fa mesos que des de la formació taronja treballen amb la militància per elaborar una nova estratègia que deixi enrere els mals resultats de les últimes cites electorals i que els situï com el partit liberal d'Espanya.

Un cop aprovat el nou model de direcció quedarà, però, la incògnita de qui serà el candidat a la presidència del govern espanyol. La decisió es prendrà en unes primàries al juliol.

ARXIVAT A:
CsInés Arrimadas
Anar al contingut