Conte saluda el president de la República, Sergio Mattarella, aquest dimecres al Quirinal (EFE)
Conte saluda el president de la República, Sergio Mattarella, aquest dimecres al Quirinal (EFE)

Conte rep l'encàrrec de formar govern i aposta per un executiu "del canvi"

Actualitzat

El jurista Giuseppe Conte ha acceptat l'encàrrec del president del país, Sergio Mattarella, de formar govern. Conte, que compta amb el suport del Moviment 5 Estrelles i la Lliga Nord, ha subratllat que vol un "govern del canvi" i ha remarcat la "necessitat de confirmar la posició" europea i internacional del país.

Conte, que no semblava afectat per les sospites que va inflar el seu currículum, ha explicat que Mattarella li ha parlat de "la fase delicada i compromesa" que viu el país i dels reptes que l'esperen. El jurista ha citat com a prioritats del seu futur executiu la d'afrontar "immediatament" les negociacions en curs sobre el pressupost de la Unió Europea, la reforma del dret d'asil i la culminació de la unió bancària.

"La meva intenció és comprometre a fons l'executiu sobre aquest terreny, construint les aliances oportunes perquè la direcció reflecteixi l'interès nacional"

Conte ha defensat el programa de govern consensuat pels antisistema del Moviment 5 Estrelles i la ultradretana Lliga Nord i s'ha presentat a si mateix com "l'advocat defensor del poble italià" que vol encapçalar un govern "que protegeixi els interessos dels ciutadans".

"A la meva vida he defensat moltes causes, ara espero defensar els interessos de tots els italians, a totes les seus, europees i internacionals, dialogant amb les institucions europees i els representats d'altres països"

La deisgnació de Conte com a primer ministre italià està pendent de ser aprovada per la Cambra de Diputats i el Senat italians.

Anar al contingut