Giuseppe Conte, a la dreta, amb el líder del Moviment 5 Estrelles, Luigi Di Maio (Reuters)
Giuseppe Conte, a la dreta, amb el líder del Moviment 5 Estrelles, Luigi Di Maio (Reuters)

Un jurista sense experiència política, proposat com a nou primer ministre italià

La Lliga Nord i el Moviment 5 Estrelles proposen Giuseppe Conte com a cap de govern a Itàlia

Actualitzat

El líder del Moviment 5 Estrelles, Luigi Di Maio, ha confirmat el jurista Giuseppe Conte com la proposta que han fet al president de la República, Sergio Mattarella, per ser el nou cap de govern a Itàlia. El de Conte és el nom consensuat entre el Moviment 5 Estrelles i la Lliga Nord: Di Maio i el líder de la Lliga, Matteo Salvini, han exposat a Mattarella el pacte que han assolit després de deu dies de negociacions.

Conte té 54 anys, és professor de Dret i, fins ara, no s'havia dedicat a la política. Ara, Mattarella haurà de donar el seu consentiment a la candidatura de Conte i encarregar-li la formació de govern.

Di Maio ho ha anunciat en un missatge a les xarxes socials en què ha qualificat la situació actual de "moment històric":

 

 

 

A la nota, el líder del Moviment 5 Estrelles afirma que Conte serà "un primer ministre polític". Sobre les crítiques pel fet que Conte no hagi estat votat a les urnes, Di Maio ha respost que el jurista "estava inclòs en l'equip de govern" que va presentar el Moviment 5 Estrelles en la llista de potencials ministres.

El Moviment 5 Estrelles i la Lliga Nord van ser les candidatures més votades en les eleccions italianes de fa més de dos mesos, el 4 de març.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut