Polèmica al voltant de Giuseppe Conte, abans de prendre possessió com a primer ministre (EFE)
Polèmica al voltant de Giuseppe Conte, abans de prendre possessió com a primer ministre (EFE)
Roma

Conte, proposat com a nou primer ministre italià, hauria falsificat el currículum

"The New York Times" diu que Giuseppe Conte -en contra del que afirma en el currículum- no hauria anat durant cinc anys a la Universitat de Nova York

RedaccióActualitzat

El que hauria de ser nou primer ministre d'Itàlia, Giuseppe Conte, hauria falsificat el curriculum, segons  "The New York Times". Conte diu haver assistit cada estiu durant cinc anys a la Universitat de Nova York, però el portaveu d'aquest centre afirma que no consta el seu nom als arxius, ni com a professor ni com a alumne. Aquesta universitat privada de Nova York diu que potser Giuseppe Conte va fer un curs de només dos dies, que no queden registrats als arxius.

El diari italià "La Repubblica" també explica un altre possible cas de dubtes pel curriculum. Conte diu haver perfeccionat els seus estudis jurídics al Kultur Institute Internacional de Viena, però aquest centre no existeix.

El president d'Itàlia, Sergio Mattarella, farà una nova roda de consultes aquest matí abans d'encarregar la formació de govern a Giuseppe Conte, l'home de consens pactat pel Moviment 5 Estrelles i la Lliga per liderar el nou executiu de coalició. La proposta de Conte, un jurista sense cap experiència política, ha anat precedida d'una baixada a la borsa i un augment de la prima de risc a Itàlia.

ARXIVAT A:
Eleccions
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut