Estrasburg

Catalunya torna a entrar al ple del Parlament Europeu sense estar previst

Els populars alerten del risc que representa el nacionalisme, mentre els Verds demanen a la UE que intervingui a Catalunya

RedaccióActualitzat

Catalunya ha tornat a ocupar part del debat al ple de l'eurocambra, tot i que no estava previst en l'ordre del dia. I ho ha fet davant els presidents de la Comissió i del Consell Europeu, Jean-Claude Junker i Donald Tusk.

El líder del grup socialista, Gianni Pittella, ha comparat l'independentisme amb el Brexit:

"La separació del Regne Unit no és l'única fractura que està afectant la Unió Europea. Tenim altres fractures, des de Catalunya al nord d'Itàlia, que fomenten la divisió dins la nostra Europa".

L'euriodipitat d'ERC, Josep Maria Terricabras, li ha negat:

"Catalunya no és una fractura com ha dit Pittella és un compromís amb més democràcia"

Terricabras, que ha demanat amb una pancarta a l'escó la llibertat dels líders d'Òmnium i l'ANC, ha alertat de l'euroescepticisme creixent a Catalunya i ha retret als líders de la UE la seva postura.

També ha apel·lat directament al president de la Comissió i del Consell Europeu, l'europoarlamentari dels Verds, Ernest Urtasun, que els ha retret que amb l'aval d'aquest dilluns a l'article 155 donin l'assumpte per tancat:

"Falten tres dies pel desastre i els dic que hi ha molts ciutadans a Catalunya angoixats que esperen una resposta. Si els nostres governants són incapaços de dialogar, de parlar i d'arribar a algun consens que estableixi alguna sortida negociada, els ciutadans de Catalunya esperen del president del Consell, del seu Consell i de la seva Comissió Europea, una resposta a l'altura".

El vicepresident del grup popular europeu, Esteban González Pons, ha avisat del risc del nacionalisme amb aquestes paraules:

"Hem d'afrontar el fantasma del nacional populisme que tot ho enverina, com avui passa al meu país, Espanya. Avui, com fa 100 anys, hi ha polítics insensats capaços de posar en risc els seus ciutadans pel sobiranisme i la supremacia ètnica".

El ministre d'Afers Estrangers espanyol, alfonso Dastis és aquest dimarts a l'eurocambra per explicar als passadissos l'article 155 als diferents grups polítics.

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut