Ca l'Alier
Ca l'Alier
Barcelona

Barcelona actualitza l'acord amb la companyia Cisco per ubicar el seu centre d'innovació a Ca l'Alier

L'Ajuntament hi invertirà 10 milions d'euros i la companyia n'afegirà uns 30 més per crear un centenar de llocs de treball

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha actualitzat el seu acord amb Cisco per ubicar el seu centre d'innovació a l'antiga fàbrica de Ca l'Alier, al districte del 22@.

El projecte s'ha renovat per estendre'l al teixit socioeconòmic de la ciutat, i ara s'obre a professionals, pimes, empreses i centres d'investigació.

El consistori invertirà 10 milions d'euros per rehabilitar l'edifici, uns treballs que, de fet, ja han començat. La companyia americana hi destinarà uns 30 milions més.

Tota aquesta operació permetrà crear, segons les estimacions de l'Ajuntament, un centenar de llocs de treball. "El futur econòmic de la ciutat és l'economia creativa. Aquest és un bon exemple del que el govern està fent, malgrat les insídies d'alguns grups de l'oposició", ha apuntat el segon tinent d'alcalde, Jaume Collboni.

L'empresa es compromet a instal·lar a Ca l'Alier el seu centre d'innovació, una plataforma per a la investigació i el desenvolupament tecnològic i la millora de la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental.

"Aquest projecte ens permetrà reforçar l'ecosistema innovador a la ciutat, crear ocupació de qualitat i dinamitzar l'economia de Barcelona", ha destacat el regidor d'Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom, que ha destacat la importància d'obrir Ca l'Alier a la participació d'empreses i centres de recerca de la ciutat. I és que, a més de Cisco com un dels principals "partners" tecnològics de la iniciativa i de les companyies que ja hi eren al principi, l'Ajuntament ha obert el projecte a emprenedors, empreses locals i organismes de recerca:

"Ara estem treballant conjuntament amb Cisco per trobar altres "partners", i això permetrà crear un espai que creï sinergies entre diverses empreses innovadores."

De moment, a més d'acollir el centre d'innovació i de demostració de Cisco Systems, relacionat amb l'internet de les coses i les "smart cities", les instal·lacions de Ca l'Alier també seran la seu de les oficines del Barcelona Institute of Technology, que treballa per crear una incubadora per a "start-ups" tecnològiques i espais de col·laboració amb empreses que desenvolupin projectes a la ciutat.

Collboni ha reconegut que el procés de negociació per tancar aquest acord "no ha estat fàcil", però ha destacat que serveix per fer "un salt qualitatiu" al districte tecnològic del 22@, "una aposta històrica i estratègica de la ciutat per tenir una economia que sigui competitivitat, justa i sostenible".

El regidor socialista ha defensat que l'aposta del govern municipal per tenir una economia de base creativa i basada en el talent és "ferma". L'acord amb Cisco demostra, ha conclòs, que, si es vol, "es pot fer una política d'atracció d'inversions que creï llocs de treball de qualitat i sostenibles en el temps". Collboni ha estimat que tot aquest projecte generarà un centenar de llocs de treball, entre directes i indirectes.

Els treballs per rehabilitar Ca l'Aliè ja han començat

El primer pas és la rehabilitació de l'antiga fàbrica. Els treballs de consolidació del subsòl ja s'han iniciat i es preveu que la remodelació completa acabi al maig del 2018. L'Ajuntament hi invertirà 10 milions d'euros, dels quals més de tres milions corresponen a l'avançament que farà Cisco pel lloguer de l'edifici durant 15 anys.

Ca l'Alier es convertirà en un edifici intel·ligent i de zero emissions, energèticament autosuficient, amb una gestió intel·ligent dels recursos i seguint uns criteris de construcció sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

Anar al contingut