Tòquio

Estat Islàmic amenaça d'executar dos ostatges japonesos si no rep 200 milions de dòlars en 72 hores

El grup terrorista ha publicat un vídeo on demana al govern japonès que pagui i deixi de donar suport als EUA

Actualitzat

Estat Islàmic amenaça de matar dos ostatges japonesos en les properes 72 hores si el govern d'aquell país no paga un rescat de 200 milions de dòlars.

En un vídeo fet públic aquest dimarts, un membre d'aquest grup terrorista exigeix en anglès que el govern japonès pagui i deixi de donar suport als Estats Units perquè, si no, executaran els dos ostatges. 

"Al primer ministre del Japó: Encara que estiguis a més de 8.500 quilòmetres d'Estat Islàmic t'has mostrat disposat com a voluntari per prendre part en aquesta croada", diu el jihadista.

Els dos segrestats, identificats com Haruna Yukawa i Kenji Goto Jogo, apareixen de genolls i vestits amb el mono taronja que ja és freqüent en els enregistraments d'EI, mentre que les amenaces les fa un combatent encaputxat que aparentment és el mateix que acostuma a aparèixer en aquests vídeos i que dóna el termini de 3 dies perquè se satisfacin les seves demandes.

El radical ha demanat 200 milions de dòlars de rescat, després de recordar l'anunci de Shinzo Abe al Caire, on va assegurar que donaria aquesta mateixa quantitat als països que combatessin l'Estat Islàmic. 

Es creu que un dels segrestats, Yukawa, de 42 anys, podria haver estat segrestat a Síria, a Alep, el passat agost, mentre estava amb membres d'una facció rebel rival d'EI, segons mitjans japonesos. Respecte a Jogo, és un periodista "freelance" que va ser capturat també a Síria quan estava cobrint el conflicte.

Fins ara el grup terrorista EI ha decapitat cinc segrestats occidentals: els periodistes nord-americans James Foley i Steven Sotloff, els cooperants britànics David Haines i Alan Henning, i el nord-americà Peter Kassig.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut