Tres produccions participades per TV3, guardonades als Premis Forqué
"Las niñas", "Sentimental" i "Uno para todos" han estat premiades a la 26a edició dels Premis Cinematogràfics José María Forqué en diverses categories
Tres produccions participades per TV3, guardonades als Premis Forqué
Uns dels premis cinematogràfics més prestigiosos de la indústria del cinema espanyol

Tres produccions participades per TV3, guardonades als Premis Forqué

"Las niñas", "Sentimental" i "Uno para todos" han estat premiades a la 26a edició dels Premis Cinematogràfics José María Forqué en diverses categories

Tres pel·lícules guanyadores als Premis Forqué 2020
Tres pel·lícules guanyadores als Premis Forqué 2020

Tres pel·lícules amb participació de TV3 al palmarès de la 26a edició dels Premis Cinematogràfics José María Forqué. "Las niñas", dirigida per Pilar Palomero, ha obtingut el guardó a millor llargmetratge de ficció. Javier Cámara ha estat reconegut com a millor intèrpret masculí per "Sentimental" i "Uno para todos", de David Ilundain, s'ha emportat el premi Cinema i Educació en Valors.

Després de 25 edicions, els Forqué s'han consolidat com uns dels premis cinematogràfics més prestigiosos de la indústria del cinema espanyol i són actualment cita obligada de tots els professionals del sector.

EGEDA, l'entitat sense ànim de lucre per a la gestió de drets dels productors audiovisuals, va crear aquests guardons el 1996 amb l'objectiu de difondre la importància de la indústria cinematogràfica, impulsar la figura del productor i premiar cada any les millors produccions de cinema espanyoles pels seus valors tècnics i artístics.

"Las niñas"

'Las niñas',  amb Andrea Fandos i Natalia de Molina
"Las niñas", amb Andrea Fandos i Natalia de Molina


Dirigida i escrita per Pilar Palomero, el film protagonitzat per Andrea Fandos i Natalia de Molina es va estrenar mundialment a la Berlinale 2020. Va competir a la secció oficial del Festival de Màlaga i va obtenir el màxim guardó d'aquest certamen, la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula espanyola, a més de rebre la Bisnaga de Plata a la millor fotografia. També va ser premiat amb el Premi Dunia Ayaso en el marc de la 68 edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, el premi a millor guió al Festival CiBra de Toledo, el Premi Feroz Puerta Oscura al millor llargmetratge en competició a la secció oficial i els premis al millor guió, a la millor direcció i a la millor opera prima al XIX Festival Internacional de Cinema d'Almeria, tots el 2020.

La trama ens presenta la Celia (Andrea Fandos), una nena d'11 anys que estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare (Natalia de Molina). La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i dels Jocs Olímpics de l'any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

És una producció d'Inicia Films i BTeam Prods, que compta amb la participació de Ràdio Televisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó i Movistar Plus, i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També té la participació del Programa Media i d'Ibermedia, el govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa.

 

"Uno para todos"

David Verdagué a 'Una para todos'
David Verdaguer a "Uno para todos"


David Ilundain dirigeix aquest drama sobre un professor interí que assumeix la tasca de ser tutor de sisè de primària en un poble completament desconegut per a ell. David Verdaguer ("Estiu 1993", "Els dies que vindran", "Tierra firme") és aquest professor que descobreix que ha d'integrar un alumne malalt a l'aula. Quan prova de fer-ho, es troba amb un problema encara més gros: cap dels seus companys no vol que torni a classe amb ells. El repartiment el completen Clara Segura ("Una pistola en cada mano", "Nit i dia", "Porca misèria"), Patricia López Arnaiz ("La peste"), Ana Labordeta ("Planes para mañana") i Betsy Túrnez ("El rei borni"), a més dels actors infantils no professionals. El guió el firmen Coral Cruz ("Incerta glòria") i Valentina Viso ("María y los demás").

Esta produïda per Inicia Films, Fasten Films, A Contracorriente Films, Bolo Audiovisual, Uno para todos AIE i Amalur AIE, amb la participació de TV3, TVE, Movistar+, Aragón TV i el suport d'ICAA, ICEC, el govern de Navarra i MEDIA Europa Creativa. La pel·lícula s'ha estrenat el 2020.

 

"Sentimental"

'Sentimental', millor intèrpret masculí per Javier Cámara
"Sentimental", millor intèrpret masculí per a Javier Cámara


És la nova comèdia de Cesc Gay ("Truman","Una pistola a cada ma", "jet lag","V.O.S"), protagonitzada per Javier Cámara, Griselda Siciliani, Belén Cuesta i Alberto San Juan, i amb la participació de TV3. Basada en l'obra dramàtica "Els veïns de dalt", també escrita per Cesc Gay, ens endinsa en la casa del matrimoni format per en Julio i l'Anna, que fa més de quinze anys que són parella. Una parella que ja no es mira ni es toca i que ha fet del combat diari el llenguatge i l'essència de la seva relació. Aquesta nit, l'Anna ha convidat els seus veïns Salva i Laura. Una parella més jove que ells i que, des del primer dia, els va acollir amb molta amabilitat i simpatia. Tot i que els seus "sorolls" s'han convertit en un malestar per al Julio i l'Anna... o potser en un estímul. Aquesta nit els veïns seran causants i víctimes d'un tsunami amb una proposta inusual i sorprenent. Tots quatre no podran evitar una vetllada excessiva i catàrtica.

És una coproducció d'Imposible Films amb Sentimentalfilm AIE, i amb la participació de TV3, TVE i Movistar+.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut