Melissa McCarthy és la protagonista de la pel·lícula 'Es la jefa' (horitzontal).
Melissa McCarthy és la protagonista de la pel·lícula 'Es la jefa' (horitzontal).
Una nominació als Goya i 12 als Gaudí 2017

"El rei borni" de Marc Crehuet arriba als cinemes després del seu pas pel Festival de Màlaga

Després del seu pas per la darrera i recent edició del Festival de Màlaga, "El rei borni" de Marc Crehuet va arribar als cinemes el 20 de maig. La pel·lícula és una comèdia negra i l'adaptació de l'obra teatral que porta el mateix nom, dirigida també per Crehuet i interpretada pels mateixos actors: Alain Hernández, Miki Esparbé, Besy Túnez, Ruth Llopis i Xesc Cabot. És una coproducció de TV3.

Actualitzat

Després del seu pas per la darrera i recent edició del Festival de Màlaga, 'El rei borni' de Marc Crehuet va arribar als cinemes el 20 de maig. És una comèdia negra amb una certa dosi de drama que pretén posar en evidència la perplexitat davant d'una realitat social complexa i sovint incoherent. Què passaria si es trobessin en un sopar un antiavalots i un manifestant a qui el primer ha deixat borni amb una pilota de goma?

L'aptació de l'obra teatral que porta el mateix nom, arrenca amb la trobada entre un antiavalots i el manifestant a qui va rebentar l'ull. Dirigida també per Crehuet i interpretada pels mateixos actors de l'obra de teatre (Alain Hernández, Miki Esparbé, Besy Túnez, Ruth Llopis i Xesc Cabot), el sopar de retrobament de dues amigues que no es veien des del col·legi i les seves respectives parelles deriva en un enfrontament entre butxí i víctima. Xesc Cabot, actor secundari creat per a la versió fílmica, interpreta el polític que s'introduirà en la vida de les dues parelles.

Crehuet explica que "la clau de la pel·lícula és que diverteix i faci pensar" perquè s'ha centrat en retratar dos personatges "amb els punts de vista contraposats" i en clau de comèdia negra.

La pel·lícula va rebre 12 nominacions als Premis Gaudí 2017: millor actor (Miki Esparbé) als CEC, millor comèdia i millor actor (Alain Hernández) als Feroz, als Gaudí millor paper protagonista femení (Ruth Llopis i Betsy Túrnez) i masculí (Miki Esparbé i Alain Hernández), millor director, millor guió, millor direcció artística, millor pel·lícula en llengua catalana i un als Goya com a millor director novell. En la 19a edició del Festival de Màlaga, Cine Español la van incloure en la seva Secció Oficial. És una producció de Moiré Films, Lastor Media, El Terrat i Televisió de Catalunya, amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Sinopsi:

"El rei borni" comença amb un sopar de retrobament de dues amigues que no es veien des del col·legi. La Lídia (Betsy Túrnez) està a l'atur i viu en un barri extrem amb David (Alain Hernández), un porter de discoteca reconvertit en policia antiavalots. La Lídia admira profundament la Sandra (Ruth Llopis), una "hipster" a cavall entre l'onirisme i la rebel·lia, perquè se'n va anar del barri i sembla haver-se "realitzat". El seu company, Nacho (Miki Esparbé) és un "documentalista social" que viu dels diners paterns i que té una seriosa depressió. Un petit detall enterboleix el retrobament: i David resulta ser qui va deixar borni el Nacho amb una bala de goma en una manifestació. Quan aquest fet surt a la llum durant el sopar, el Nacho i la Sandra, molt afectats, decideixen abandonar la casa dels seus "amics", però els quatre han quedat ja profundament i irreversiblement marcats per la revelació.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció i guió: Marc Crehuet
Producció executiva: Alejandra Guimerà, Anna Vilella, Tono Folguera, Sergi Moreno,  Santiago Aragonès, Ruben Mayoral i Xen SubiratsÇ
Producció delegada:
Cruz Rodríguez
Intèrprets: Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túnez, Ruth Llopis i Xesc Cabot
Direcció de fotografia: Xavi Giménez

 

 

 

 

Anar al contingut