Juan Diego Botto i Raúl Arévalo a "Los europeos"
Juan Diego Botto i Raúl Arévalo a "Los europeos"

"Los europeos" i "Las niñas", llargmetratges amb participació de TV3, premiats al Festival CiBRA de Toledo

Juan Diego Botto i Raúl Arévalo guanyen el Premi a la millor interpretació masculina per "Los europeos" i "Las niñas", de Pilar Palomero, el Premi Carlos Blanco al millor guió original en l'edició d'aquest any del Festival CiBra de Toledo

Diumenge es va fer, en format online, la gala de la dotzena edició del Festival Internacional del Cine i la Paraula (CiBRA) de Toledo, on els dos llargmetratges amb participació de TV3 van ser guardonats.

"Los europeos", dirigida por Víctor García León, participava a la secció oficial del festival i els seus dos actors protagonistes, Raúl Arévalo i Juan Diego Botto, van obtenir el premi a la millor interpretació masculina. Mentre que l'òpera prima de Pilar Palomero, "Las niñas" va rebre el premi Carlos Blanco al millor guió.

El festival, que degut a les circumstàncies sanitàries actuals, s'ha desenvolupat aquest any de manera totalment online, és una mostra de cinema i literatura en què es projecten pel·lícules basades en guions adaptats d'una obra, des d'una novel·la fins a una peça de teatre o un còmic.

"Los europeos" està basada en la novel·la homònima de Rafael Azcona, amb guió de Bernardo Sánchez i Marta Libertad Castillo, i compta en el seu repartiment amb Raúl Arévalo, Juan Diego Botto, Stéphane Caillard, Carolina Lapausa, Boris Ruiz i Georgina Latre. La pel·lícula narra la història de Miguel Alonso, que es guanya la vida com a delineant, i Antonio, el fill tarambana del seu cap, que l'arrossega a estiuejar a Eivissa, on li han explicat que és molt fàcil lligar amb europees. Després dels primers passos desesperats amb unes noies valencianes que es troben a la seva arribada, els dos amics van coneixent la particular fauna de gresca que pul·lula per l'illa amb ganes de passar-s'ho bé. Mentre Antonio enllaça festes i sortides nocturnes, Miguel, més escèptic, prefereix mantenir-se al marge. Fins que se sent seduït per Odette, una francesa encantadora.

Està produïda per Gonita Filmacción, Apache Films, A Contraluz Films, Los Europeos La Película A.I.E. i In Vivo Films (França), amb la col·laboració de RTVE, l'ICAA, l'ICEC, TV3, IB3 i Orange. Filmax s'encarrega de la distribució i vendes internacionals.

Una imatge de 'Las niñas'
Celia, una nena d'11 anys, interpretada per Andrea Fandos a "Las niñas"

"Las niñas" està protagonitzada per Andrea Fandos ("La comulganta") en el paper de Celia i per Natalia de Molina, protagonista de pel·lícules com "Elisa i Marcela", coproduïda per Netflix i TV3, i guanyadora de dos Goyas per "Techo y comida" i "Vivir es fácil con los ojos cerrados".

La Celia, una nena d'11 anys, estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare. La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i dels Jocs Olímpics de l'any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides. És una producció d'Inicia Films i Bteam Prods. Compta amb la participació de Radiotelevisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó, Movistar Plus i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També compta amb la participació del Programa Media i d'Ibermedia, el govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa.

 

Anar al contingut