Imatge de la pel·lícula "Las niñas", de Pilar Palomero
Imatge de la pel·lícula "Las niñas", de Pilar Palomero

La pel·lícula "Las niñas", amb participació de TV3, s'estrena als cinemes

L'òpera prima de Pilar Palomero, "Las niñas", es podrà veure a partir del 4 de setembre a les sales de cinema. Després de l'estrena mundial a la Berlinale i de rebre la Bisnaga d'Or al Festival de Màlaga, ara arriba als cinemes una pel·lícula amb la participació de TV3 que explica la història de moltes dones d'avui a partir de l'educació que van rebre a principis dels anys 90 a Espanya.

"Las niñas", dirigida i escrita per Pilar Palomero i protagonitzada per Andrea Fandos i Natalia de Molina, es va estrenar mundialment al Festival Internacional de Cinema de Berlín, la Berlinale 2020, el febrer passat. I aquest agost, després de competir a la secció oficial del Festival de Màlaga, ha obtingut el màxim guardó d'aquest certamen: la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula espanyola, a més de rebre la Bisnaga de Plata a la millor fotografia i el Premi Feroz Puerta Oscura 2020 al millor llargmetratge en competició a la secció oficial. És una participació de TV3.

La Celia (Andrea Fandos) és una nena d'11 anys que estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare (Natalia de Molina). La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i dels Jocs Olímpics de l'any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

"Las niñas" és una producció d'Inicia Films i BTeam Prods, que compta amb la participació de Ràdio Televisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó i Movistar Plus, i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També té la participació del Programa Media i d'Ibermedia, el govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa.

Anar al contingut