Joel Bosqued Néstor a "La Innocència"
Joel Bosqued Néstor a "La Innocència"
Amb participació de TV3

S'estrena "La innocència" als cinemes, una de les sorpreses de la temporada

"La innocència" arriba a la gran pantalla. L'òpera prima de Lucía Alemany ha tingut molt bones crítiques i malgrat ser una pel·lícula de petit pressupost i feta amb gent molt jove, ha recollit un bon nombre de premis a festivals nacionals i internacionals, i s'ha convertit en una de les sorpreses de l'any

La jove directora Lucía Alemany s'ha posat rere les càmeres amb 34 anys per dirigir el seu primer llargmetratge, "La innocència", amb participació de TV3. Carmen Arrufat, que debuta en aquesta pel·lícula, és la protagonista i ànima de la història personal de la directora, que torna al poble on va néixer, a Traiguera, Baix Maestrat, per reviure les vivències que la Lucía va tenir d'adolescent. La trama està basada en esdeveniments que van ser importants en la seva vida, tot i que té recorregut propi. En cap cas pretén ser un biopic. El fet trencador serà l'embaràs de la Lis (Carmen Arrufat), tal com li va passar a la directora, que marcarà un punt d'inflexió a partir del qual els esdeveniments prenen un gir inesperat. Laia Marull, Sergi López, Carmen Arrufat i Joel Bosqued completen el repartiment.

 

          

 

La pel·lícula és al'hora la història de la seva protagonista i la desceripció d'un lloc, un ambient i un temps: un retrat personal d'un petit poble valencià anomenat Traiguera. Lisa es troba que la vida al poble l'ofega. És un peix fora de l'aigua, un personatge fort que ha d'afrontar les seves pors per poder avançar vers el futur que desitja. Durant aquesta recerca troba un salvador, el seu "xicot", en Néstor (Joel Bosqued), però malauradament aquesta relació també se li gira en contra. Les dificultats obligen la Lis a trencar uns patrons familiars apresos per poder assolir els seus objectius.

Tot i ser una pel·lícula de pocs recursos, la cinta ha tingut molt bona acollida entra la crítica i ha estat seleccionada en una pila de festivals nacionals i internacionals. Ha aconseguit dues nominacions als Premis Goya 2020 i 7 als XII Premis Gaudí. Pocs dies abans, recollia tres premis a la gala dels Premis de l'Audiovisual Valencià, i tres més al Certamen Nacional Ópera Prima del Festival Internacional de Cinema d'Almeria, el FICAL 2019, que aquest any va tancar la 19a edició. A més, va rebre el Premi Jurat Jove i el Premi de l'Associació de la Premsa d'Albacete, en la categoria Abycine Indie d'enguany. També ha estat present al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, al Festival de Cinema Europeu de Sevilla, a la secció "Spanish Cinema" de la Seminci 2019, al RETEENA, al Festival Audiovisual Jove de Barcelona i al REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona dins la secció Òpera Prima Internacional.

 

És una producció de Turanga Films, Un Capricho de Producciones, Lagarto Films i À Punt Mèdia, i compta amb el suport de TV3, l'IVC, l'ICEC, TVE, Movistar+, À Punt i The Screen (la incubadora de l'ECAM).

 

SINOPSI:

"La innocència" explica la història de la Lis, una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble, tot i que sap que, per aconseguir-ho, haurà de lluitar durament amb els seus pares. És estiu i es passa el dia jugant al carrer amb les seves amigues i flirtejant amb el seu xicot, uns anys més gran que ella. La falta d'intimitat i el xafardeig constant dels veïns obliguen la Lis a portar aquesta relació en secret perquè els seus pares no se n'adonin. Una relació que canviarà la seva vida per a sempre.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut