Pel·lícules nominades als II Premis de l'Audiovisual Valencià
Pel·lícules nominades als II Premis de l'Audiovisual Valencià
L'Institut Valencià de Cultura i l'Acadèmia de l'Audiovisual impulsen aquests premis

Tres films amb participació de TV3, nominats als II Premis de l'Audiovisual Valencià

El llargmetratge coproduït per TV3 "El viatge de la Marta" i les pel·lícules "La innocència" i "Cordes", que tenen la participació de la cadena, han estat múltiplement nominades als Premis de l'Audiovisual Valencià, que enguany celebren la seva segona edició.

Tres pel·lícules amb participació de TV3 han col·leccionat un gran nombre de nominacions als II Premis de l'Audiovisual Valencià, que impulsa l'Institut Valencià de Cultura i l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual, i que se celebren divendres, 22 de novembre a l'Auditori de Castelló. Totes són tres candidates als Premis Goya 2020  i als XII Premis Gaudí

La coproducció de TV3 "El viatge de la Marta" ("Staff only"), és la primera pel·lícula de ficció de Neus Ballús i està protagonitzada per Sergi López, Ian Samsó i Elena Andrada està nominada al millor actor, per Sergi López, i a millor director de producció. El llargmetratge és un retrat polièdric del turisme occidental a l'Àfrica i de la mirada del turista sobre la realitat africana. És una producció d'Ikiru Films, El Kinògraf, Turanga Films, La Terraza Films i la francesa Les Films Hatari i és producció associada de TV3. Compta també amb l'ajuda d'Eurimages, compta, a més, amb la participació de l'ICAA, l'ICEC i l'IVC.

El film de Lucía Alemany "La innocència", protagonitzat per Carmen Arrufat, Laia Marull, Sergi López i Joel Bosqued i que compta amb la participació de TV3, té un total d'onze nominacions: a millor actriu (Laia Marull) i millor actor de repartiment (per Sergi López i Joel Bosqued) i a la millor actriu (per a Carme Arrufat), així com al millor guió i a la millor direcció, al millor llargmetratge de ficció. També compta amb nominacions per a la millor direcció artística, al vestuari i al so i al millor muntatge i postproducció. La pel·lícula explica la història personal de la directora, Lucía Alemany, que torna al poble on va néixer per explicar les vivències d'adolescent . Va rebre recentment el Premi Jurat Jove i el Premi de l'Associació de la Premsa d'Albacete, en la categoria Abycine Indie. Va ser present al Festival de Sevilla i al de Sant Sebastià. És una producció de Turanga Films, Un Capricho de Producciones i Lagarto Films, en coproducció amb À Punt Mèdia i amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals, l'Institut Valencià de Cultura i The Screen (la incubadora de l'ECAM).

Per últim, "Cordes", el thriller dirigit per José Luis Montesinos i protagonitzat per Paula del Río i Miguel Ángel Jenner i que compta, també, amb la participació de TV3, està nominat al millor so i al millor maquillatge i perruqueria. El film narra la història d'un desgraciat accident que deixa incomunicada l'Elena, una jove tetraplègica, en una masia. Allà només hi ha l'Athos, un gos especialment ensinistrat per ajudar-la. Però qui hauria de ser el seu millor amic, ha contret una malaltia estranya i es converteix en el seu pitjor enemic. La pel·lícula va ser present a la 52a edició del Festival de Sitges. És una producció de Bastian Films, Gaia Audiovisuals i Subete al tren AIE, en coproducció amb Numintec, que compta amb la col·laboració de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i la participació de TV3 i À Punt.

L'objectiu d'aquests premis és reconèixer les principals produccions i tota la feina de les empreses i professionals del sector audiovisual valencià. Així mateix, en aquesta segona edició, s'incorporen als premis, a més de llargmetratges i curtmetratges, les sèries de televisió, websèries i videojocs, que sumen un total de 23 guardons.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut