"La innocència", "Liberté" i "El silenci del pantà", en la 16a edició del Festival de Sevilla
"La innocència", "Liberté" i "El silenci del pantà", en la 16a edició del Festival de Sevilla

Tres pel·lícules amb participació de TV3 al Festival de Sevilla

"Liberté", d'Albert Serra; "La innocència", de Lucía Alemany, i "El silencio del pantano", de Marc Vigil, són les tres pel·lícules, amb participació de TV3 que es podran veure en la 16a edició del Festival de Sevilla, que se celebrarà del 8 al 16 de novembre a la capital andalusa.

La pel·lícula d'Albert Serra "Liberté" competeix en la secció oficial de la 16a edició del Festival de Sevilla. També han estat seleccionades "El silenci del pantà", de Marc Virgili, que forma part de la secció oficial fora de concurs, i "La innocència", de l'Special Screening, totes tres amb participació de TV3.

"Liberté" (Albert Serra)
1774, uns anys abans de la Revolució Francesa, entre Potsdam i Berlín. Madame de Dumeval, el duc de Tesi i el duc de Wand, llibertins expulsats de la cort puritana de Lluís XVI, van a la recerca del llegendari duc de Walchen, un seductor i lliurepensador alemany, sols en un país on regna la hipocresia i les falses virtuts. La seva missió: exportar el llibertinatge, una filosofia de la il·luminació basada en el rebuig de la moral i l'autoritat, però també, i sobretot, trobar un lloc segur per continuar els seus jocs maliciosos. Les novícies d'un convent proper, es deixaran també arrossegar per aquesta nit fosca on només regna la llei del desig insaciable?
"Liberté" ha rebut el Premi Especial del Jurat al Festival de Canes d'enguany i s'estrenarà als cinemes el 15 de novembre. És una producció d'Idéale Audience (FR), Rosa Filmes (PT), Andergraun Films (SP) en producció associada amb Lupa Film (DE) i amb la participació de TV3.

"La innocència" (Lucía Alemany)
Estrenada en la secció de nous directors del Festival de Donostia, aquest treball narra la història personal de la directora, Lucía Alemany, que torna al poble on va néixer per explicar les vivències d'adolescent. La Lis és una adolescent que somia ser artista de circ i sortir del poble on va néixer, tot i les traves que, de ben segur, li posarien els seus pares. És estiu i, a la Lis, li agrada jugar pels carrers del poble amb les seves amigues i flirtejar amb un noi que té uns quants anys més que ella, cosa que provoca comentaris de la gent del poble. La falta d'intimitat i la tafaneria constant dels veïns obliguen la Lis a portar aquesta relació en secret, perquè no vol que se sàpiga. Aquest estiu idíl·lic s'acaba i, amb l'inici de la tardor, la Lis descobreix que està embarassada.
La pel·lícula està protagonitzada per Laia Marull, Sergi López, Carmen Arrufat i Joel Bosqued i és una producció de Turanga Films, Un Capricho de Producciones i Lagarto Films.

"El silencio del pantano" (Marc Vigil)
El director Marc Vigil, amb una llarga trajectòria en televisió com a realitzador de conegudes sèries com "El Ministerio del Tiempo", "Vivir sin permiso" o "Diablo guardián", fa el salt a la gran pantalla amb la direcció d'"El silenci del pantà", la seva primera pel·lícula. La pel·lícula és l'adaptació cinematogràfica del llibre que porta el mateix nom, feta per Carlos de Pando i Sara Antuña. Aquest thriller comença amb l'aparició d'un cadàver en un racó del riu Túria en estranyes circumstàncies i, a partir d'aquí, l'espectador s'endinsarà en una història en la qual serà testimoni d'un crim que esquitxa personatges poderosos de la societat valenciana. Les seves revelacions aviat deixaran al descobert el pantà silenciós, símbol de la decadència i la corrupció, sobre el qual s'alça la ciutat.

Els actors Pedro Alonso ("La casa de papel") i Nacho Fresneda ("El Ministerio del Tiempo") donen vida als dos protagonistes del film, ambientat en l'atmosfera valenciana i les seves relacions amb la corrupció política. Per altra banda, l'actriu Carmina Barrios, en el personatge de la Puri, tractarà amb tots els secrets de la trama gitana.

Aquest mateix mes d'octubre "El silenci del pantà" s'ha presentat al Festival Internacional de Cinema de Busan, un dels més importants certàmens cinematogràfics d'Àsia. És una pel·lícula produïda per Zeta Cinema i El Silencio Producciones Cinematograficas amb la participació de RTVE, TV3, Netflix i CreaSGR.

 

El Festival de Sevilla té com a objectiu promoure i difondre la cinematografia europea, i s'ha convertit en un lloc de trobada anual per als talents europeus de cinema, periodistes especialitzats i professionals del sector. Aquest any se celebrarà del 8 al 16 de novembre, nou dies en què indústria, públic i crítica conviuen al voltant d'una selecció del millor cinema europeu. Estrenes a Espanya de les grans pel·lícules del cinema d'autor contemporani, la presència de bon nombre de talents emergents, una defensa decidida del cinema espanyol més jove, el suport al cinema andalús i sobretot la plena seguretat que avui, més que mai, un festival de cinema pot ser útil al públic, a les pel·lícules i als cineastes.

L'eix principal del festival es compon de diverses seccions competitives de llargmetratges, documentals, curtmetratges i cinema de no-ficció. L'altre eix principal es compon de projeccions especials, homenatges i retrospectives, amb l'objectiu de proporcionar una visió completa de la cinematografia europea contemporània. Així mateix, el Festival acull cada any les nominacions dels Premis de l'European Film Academy.

 

Anar al contingut