"El viatge de la Marta"
"El viatge de la Marta"
Setmana Internacional de Cinema de Valladolid

Sis pel·lícules participades de TV3 presents a la Seminci de Valladolid del 2019

Els llargmetratges de Lucía Alemany, Belén Funes, Lluís Miñarro, Neus Ballús, Carlos Marques-Marcet i Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, han estat seleccionats a la secció "Spanish Cinema" de la Seminci 2019. Les sis produccions compten amb la participació de TV3.

La Seminci, acrònim de "Setmana Internacional de Cinema de Valladolid", és un dels festivals més antics i consolidats d'Europa, nascut el 20 de març de 1956. Enguany, en la 64a edició, el certamen se celebra del 19 al 26 d'octubre.

El Teatre Calderón és la seu principal de l'esdeveniment, i acull les gales d'inauguració, clausura i lliurament de premis. Les projeccions dels films, però, es faran a les diverses sales i cinemes de la ciutat, entre els quals destaquen els Cinemes Broadway i el Teatre Zorrilla.  

"La innocència", de Lucía Alemany

La Lis és una adolescent que somia ser artista de circ i sortir del poble on va néixer, tot i les traves que, de ben segur, li posarien els seus pares. És estiu i, a la Lis, li agrada jugar pels carrers del poble amb les seves amigues i flirtejar amb un noi que té uns quants anys més que ella, cosa que provoca comentaris de la gent del poble. La falta d'intimitat i la tafaneria constant dels veïns obliguen la Lis a portar aquesta relació en secret, perquè no vol que se sàpiga. Aquest estiu idíl·lic s'acaba i, amb l'inici de la tardor, la Lis descobreix que està embarassada.

La pel·lícula, amb participació de TV3, està protagonitzada per Laia Marull, Sergi López, Carmen Arrufat i Joel Bosqued. És una producció de Turanga Films, Un Capricho de Producciones i Lagarto Films. Aquest treball explica la història personal de la directora, Lucía Alemany, que torna al poble on va néixer per explicar les vivències d'adolescent.

"La innocència" serà projectada, en el marc de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid el dissabte 19 d'octubre a les 16.30 al Teatre Zorrilla.

"La hija de un ladrón", de Belén Funes
La Sara ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família normal al costat del seu germà petit i del pare del seu fill. El seu pare, el Manuel, després d'anys absent, en sortir de la presó decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle dins dels seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d'ella i del seu germà.

"La hija de un ladrón", protagonitzada per Greta Fernández i Eduard Fernández, és una producció d'Oberon Cinematográfica en coproducció amb BTeam Prods, que compta amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. La pel·lícula arribarà als cinemes a finals de novembre. El film serà projectat dissabte 19 al Teatre Zorrilla a les 22.00 i dimarts 22 Cinemes Broadway de la ciutat a les 17.15.

"Love me not", de Lluís Miñarro
"Love me not" transcorre en dos períodes, l'any 2006 i l'actualitat. L'acció té lloc en un descampat. Un lloc desèrtic d'un exèrcit estranger del qual no importa gaire la nacionalitat. Com en tot destacament militar hi ha barracons, algun jeep, una carpa, dutxes a l'aire lliure i molta calor. Es mostra un lloc inhòspit on hi ha empresonat l'enemic. Un presoner molt especial que s'hi manté confinat. D'entrada, no se sap qui és, ni què fa. Pertany a una altra ètnia i cultura. Es pot pensar que és un terrorista, o fins i tot un profeta. La pel·lícula es troba en el terreny de l'ambivalència, en què esclatarà la lluita per la raó, la seducció, l'erotisme i la violència. Aquesta és la metàfora per arribar al nus de la qüestió: la repressió genera monstres. El racó fosc de la natura humana s'ha de saber domar.

"Love me not" és una coproducció amb l'empresa mexicana Piano Producciones, coneguda pels seus èxits recents i premis a Sundance (Tiempo Compartido) i Canes (Un Couteau dans le Coeur, Secció Oficial) aquest mateix any.

La pel·lícula serà projectada en el marc del festival dissabte 19 d'octubre, a les 11.45, i diumenge 20, a les 22.00, als Cinemes Broadway de Valladolid.

"El viatge de la Marta" ("Staff only"), de Neus Ballús
La Marta, una noia de 17 anys, passa les vacances de Nadal al Senegal amb el seu pare, Manel, i el seu germà petit, Bruno. La fascinació de la Marta pel Khouma, un càmera senegalès que treballa filmant les excursions dels turistes, tensarà la ja conflictiva relació amb el seu pare. Els vídeos del Khouma, un compendi de clixés de postal que filma per satisfer els turistes, seran part de la pel·lícula i ajudaran la Marta a descobrir els mecanismes interns del negoci del turisme. Alhora, establirà amistat amb l'Aissatou, una noia que neteja les habitacions de l'hotel, amb qui tindrà una relació més forta del que s'esperava.

"El viatge de la Marta" ("Staff only"), protagonitzada per Elena Andrada, Sergi López i Ian Samsó, està produïda per Ikiru Films (Edmon Roch), El Kinògraf (Pau Subirós), Turanga Films (Lina Badenes ), La Terraza Films (Cristóbal García, Javier Ugarte) i la francesa Les Films Hatari (Michel Klein). "Staff only" compta, a més, amb la participació de l'ICAA, ICEC i l'IVC, la producció associada de TV3 i l'ajuda d'Eurimages.

El film es projecta diumenge 20 d'octubre, a les 11.45, i dijous 24, a les 19.15, a les sales dels Cinemes Broadway.

"Els dies que vindran" de Carlos Marques-Marcet

La Vir i el Lluís fa només un any que surten junts, quan descobreixen que estan "embarassats". Durant nou mesos se seguirà l'aventura d'aquesta jove parella barcelonina, el gir enorme que farà la seva vida, les pors i alegries, les seves expectatives i realitats, que durant l'embaràs creixen. El llargmetratge, protagonitzat per David Verdaguer i María Rodríguez Soto, presenta un relat minuciós d'aquests nou mesos utilitzant l'embaràs real de la parella d'actors protagonistes. La pel·lícula explora la dificultat de compartir amb l'altre l'experiència profundament transformadora d'aquest procés.

"Els dies que vindran" està produïda per Lastor Media i Avalon P.C, amb el suport del ICAA, ICEC, i la participació de Movistar+ i TV3.

La projecció de la pel·lícula serà el dilluns 21 d'octubre, als Cinemes Broadway, a les 19.15.

"7 raons per fugir", d'Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras
"7 raons per fugir" tracta de set històries diferents que barregen horror i comèdia, mentre retraten la realitat del segle XXI. Són set visions surrealistes d'una societat que no progressa, en un món contradictori, convuls i disfuncional. Són les històries d'una família, d'un nen pobre, d'uns veïns, d'una inquilina, d'un empresari, d'un atropellat i d'un casament, que es desenvolupen en set episodis diferents: "família", "solidaritat", "ordre", "propietat", "treball", "progrés" i "compromís".

La pel·lícula, dirigida per Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, està produïda per Producciones del Interior AIE, en producció associada amb Compacto SCCL i No Hay Banda SL, amb el suport de l'ICEC i amb la participació de TV3.

"7 raons per fugir" es projectarà, dins el marc del festival, dissabte 19 d'octubre, a les 22.00, i diumenge 20, a les 17.00, als Cinemes Broadway de la ciutat.

 

Anar al contingut