Els Premis Gaudí 2021 de la A a la Z
Les protagonistes de "Las niñas", dirigida per Pilar Palomero
Pel·licules participades per TV3

"Las niñas" triomfa als Premis Feroz

"Las niñas" s'emporta tres guardons dels importants als Feroz 2021. "No matarás", "Los europeos" i "Rifkin's Festivals" també han estat premiades en una gala que s'ha fet amb grans mesures de seguretat

El debut de Pilar Palomero, "Las niñas", ha resultat la pel·lícula guanyadora en aquesta edició dels Premis Feroz, que es va celebrar ahir al Teatre Coliseum de Madrid, i és la pel·lícula que aconsegueix més premis. En total s'ha emportat tres dels premis de més pes, de les sis nominacions que tenia: premi a millor direcció i millor guió i a millor pel·lícula dramàtica. Però no va ser l'única pel·lícula participada per TV3 guardonada de la nit. "No matarás", de David Victori, es va endur el premi a millor actor protagonista, per Mario Casas; Juan Diego Botto  va rebre el premi a millor actor de repartiment per "Los europeos", de Victor García León, i Jordi Labanda, el premi FlixOlé al millor cartell per "Rifkin's Festival", de Woody Allen.

La gala, presentada per l'actriu Pilar Castro, va ser presencial amb un aforament del 25% i va comptar amb fortes mesures de seguretat per la Covid-19. També es va poder seguir en directe pel canal de YouTube del Premis Feroz, en un programa especial conduït per David Martos.

"Las niñas" és una de les pel·lícules més guardonades des que va rebre la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula espanyola i la de Plata a la millor fotografia, al Festival de Màlaga del 2020, i el Premi Dunia Ayaso (concebut com a homenatge a la guionista i directora canària, traspassada fa cinc anys), a la 64 edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, el Premi al millor guió al CiBRA, al Festival de Toledo, i el premi a millor llargmetratge de ficció a la 26a edició dels Premis Cinematogràfics José María Forqué, entre d'altres.  Actualment compta amb nou nominacions als Goya i tretze als Gaudí,

La pel·lícula la protagonitza la Celia (Andrea Fandos), una nena d'11 anys que estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare (Natalia de Molina). La Brisa (Zoe Arnao), una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i dels Jocs Olímpics del 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

És una producció d'Inicia Films i Bteam Prods. Compta amb la participació de Radiotelevisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó i Movistar Plus, i té el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També hi participen el programa Media i d'Ibermedia, el govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa.

 

 

Mario Casas  ("El fotògraf de Mauthausen", "Contratiempo", "Ismael") és Dani a "No matarás", un bon noi que durant els últims anys de la seva vida s'ha dedicat a cuidar el seu pare malalt. Quan el seu pare es mor, decideix reprendre la seva vida i marxa a fer un viatge llarg en què coneix Mila (Milena Smit), una jove tan inquietant com inestable, que convertirà aquella nit en un autèntic malson. Les conseqüències d'aquella trobada portaran en David a tal extrem que es plantejarà coses que mai hauria pogut imaginar.

Completen el càsting la debutant Milena Smit, Elisabeth Larena (Laura), Fernando Valdivielso (Ray), Javier Mula (Berni), Aleix Muñoz (Delgado) i Andreu Kreutzer (Fornido). És una producció de FILMAX, amb la participació de TV3, TVE i Movistar

 

Juan Diego Botto i Raúl Arévalo a 'Los europeos'
Juan Diego Botto i Raúl Arévalo a 'Los europeos'

"Los europeos", de Víctor García León,  està basada en la novel·la homònima de Rafael Azcona  i compta en el seu repartiment amb Raúl Arévalo, Juan Diego Botto, Stéphane Caillard, Carolina Lapausa, Boris Ruiz i Georgina Latre. La pel·lícula narra la història de Miguel Alonso, que es guanya la vida com a delineant, i Antonio, el fill tarambana del seu cap, que l'arrossega a estiuejar a Eivissa, on li han explicat que és molt fàcil lligar amb europees. Després dels primers passos desesperats amb unes noies valencianes que es troben a la seva arribada, els dos amics van coneixent la particular fauna de gresca que pul·lula per l'illa amb ganes de passar-s'ho bé. Mentre l'Antonio enllaça festes i sortides nocturnes, el Miguel, més escèptic, prefereix mantenir-se'n al marge. Fins que se sent seduït per l'Odette, una francesa encantadora.

Està produïda per Gonita Filmacción, Apache Films, A Contraluz Films, Los Europeos La Película A.I.E. i In Vivo Films (França), amb la col·laboració de RTVE, l'ICAA, l'ICEC, TV3, IB3 i Orange. Filmax s'encarrega de la distribució i vendes internacionals.

Premi FlixOlé al millor cartell per 'Rifkin's Festival', de Woody Allen
Premi FlixOlé al millor cartell per 'Rifkin's Festival', de Woody Allen

"Rifkin's Festival" narra, en clau de comèdia romàntica, la història d'un matrimoni nord-americà que va al Festival de Sant Sebastià i queda enamorat del festival, la bellesa i encant de la ciutat i la fantasia del món del cinema. Durant la seva estada en aquest enclavament encantador, ella tindrà un afer amb un director de cinema francès i ell s'enamorarà d'una espanyola resident a la ciutat.

"Rifkin's Festival" està protagonitzada per Elena Anaya ("Wonder Woman", "La piel que habito"), Louis Garrel  ("El oficial y el espía"), Sergi López ("Un dia perfecte"), Wallace Shawn ("Dies de ràdio", "La princesa promesa") i Christoph Waltz ("Django desencadenat", "Maleïts malparits"), films pels quals ha aconseguit dos Oscars. A més, l'il·lustrador barceloní Jordi Labanda ha dissenyat el cartell de "Rifkin's Festival". És una producció de Mediapro Studio, Gravier Productions i Wildside, amb la participació de TV3.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut