"El fotógrafo de Mauthausen"
"El fotógrafo de Mauthausen"

El 26 d'octubre s'estrenarà "El fotògraf de Mauthausen", amb participació de TV3

Ja hi ha data per a l'estrena de la nova pel·lícula de Mar Targarona, "El fotògraf de Mauthausen". Protagonitzada per Mario Casas, Alain Hernández, Macarena Gómez i Richard Von Weyden, amb la participació de TV3, relata la història del fotògraf Francesc Boix, basada en fets reals i escrita per Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès.

Mar Targarona (directora de "Segrest" i productora de destacats títols com "L'orfenat", "Els ulls de la Júlia" i "El cos"), torna a la direcció amb "El fotògraf de Mauthausen", una apassionant història basada en fets reals i escrita per Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès.

Protagonitzada per Mario Casas ("Bajo la piel del lobo", "El bar", "Contratiempo", "Toro", "Palmeras en la Nieve"), "El fotògraf de Mauthausen " explica la història de Francesc Boix, un fotògraf pres a Mauthausen que va arriscar la seva vida per treure del camp de concentració uns negatius fotogràfics que revelessin les atrocitats comeses pels nazis. El rodatge s'ha repartit entre les ciutats de Terrassa i Budapest, on s'han recreat els espais de l'acció.

L'elenc es completa amb destacats actors, com Alain Hernández ("El rei borni", "Cites"), Macarena Gómez ( "Pieles", "Segrest ") i Richard Von Weyden.

"El fotògraf de Mauthausen " és una pel·lícula produïda per Rodar i Rodar, We Produce 2017 AIE, Filmteam amb la participació de RTVE, TV3, ICCA, ICEC I Netflix. Serà distribuïda a Espanya per Filmax.

Sinopsi

Amb l'ajuda d'un grup de presoners espanyols que lideren l'organització clandestina del camp de concentració de Mauthausen, Francesc Boix (Mario Casas), un pres que treballa al laboratori fotogràfic del camp, arrisca la seva vida en planejar l'evasió d'uns negatius que demostraran al món les atrocitats comeses pels nazis a l'infern del camp de concentració austríac. Milers de negatius que mostren des de dins tota la crueltat d'un sistema pervers. Les fotografies que Boix i els seus companys van aconseguir salvar van ser determinants per condemnar alts càrrecs nazis en els judicis de Nuremberg el 1946. Boix va ser l'únic espanyol que hi va assistir com a testimoni.

tv3.cat/ficcioicinema

 

Anar al contingut