Estudis de Tv3
Dijous, 17 de setembre

La JEC obliga la CCMA a retransmetre actes electorals dels partits que no van ser a la Via Lliure

La CCMA manifesta el seu desacord davant de l'ordre de la JEC i anuncia que recorrerà al Tribunal Suprem per defensar la seva independència informativa

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha rebut avui, dijous, l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) que exigeix compensar els partits polítics que no van donar suport a la manifestació de la Diada mitjançant la retransmissió d'actes de campanya de cadascuna d'aquestes candidatures. A més, tot seguit s'ha rebut l'ordre per part de la Junta Electoral Provincial de Barcelona de fer la retransmissió dels actes concrets que han demanat aquests mateixos partits per a diumenge, 20 de setembre.

Això significa que la tarda de diumenge, TV3, el canal 3/24, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació estan obligats a fer un programa informatiu en directe i amb la mateixa durada de la cobertura de la Via Lliure de la Meridiana, amb els continguts que decideixen els partits polítics que no van participar-hi, i després que aquests han rebutjat la proposta de compensació d'un espai informatiu d'entrevistes que es va formular des de la CCMA.

Alguns d'aquests partits ja han manifestat la seva petició, com el Partit dels Socialistes de Catalunya, que sol·licita la transmissió de la Festa de la Rosa; el Partit Popular, que demana retransmetre l'acte central de campanya a Badalona; Ciutadans, que requereix la retransmissió del seu acte central des del Fòrum de Barcelona, i Unió Democràtica de Catalunya, que ha demanat fer-ho de la Festa de la Família que organitza. A més, la Junta Electoral demana a Catalunya Sí que es Pot que en les pròximes hores proposi l'acte que hauran de retransmetre TV3 i Catalunya Ràdio, el 3/24 i Catalunya Informació diumenge a la tarda.

La CCMA vol manifestar el seu desacord davant d'una mesura insòlita i sense precedents en què els partits polítics dicten a la carta la programació dels mitjans de comunicació, sense cap respecte pels espectadors ni pel criteri informatiu dels professionals. Per aquest motiu, l'ens anuncia que recorrerà al Tribunal Suprem per defensar la seva independència informativa.

També es vol subratllar que aquest fet, que els mitjans de la Corporació es veuen obligats a acatar, es dóna el mateix dia en què el Síndic de Greuges i el Consell de l'Audiovisual han fet públics informes objectius on es reconeix que TV3 i Catalunya Ràdio són els mitjans de comunicació més plurals de Catalunya.

 

Anar al contingut