La pel·lícula compta amb la participació de TV3

Lucía Alemany sorprèn amb l'òpera prima "La innocència"

La jove directora Lucía Alemany ens ofereix el tràiler de "La innocència", la seva primera pel·lícula de ficció, que ha estat molt ben rebuda a festivals d'arreu, tant nacionals com internacionals. La cinta, participada per TV3, s'ha convertit en una de les sorpreses de l'any.

"La innocència", l'òpera prima de Lucía Alemany, va carregada de talent jove. La directora, de 34 anys, ha posat en marxa un llargmetratge protagonitzat per la jove Carmen Arrufat, que debuta en aquesta pel·lícula.

TV3 els ofereix les primeres imatges d'aquest film en què la protagonista, la Lis, reviu fets inspirats en la vida de la directora, una jove en plena efervescència adolescent, que somia convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble. Per això, Lucía Alemany torna al poble on va néixer, a Traiguera, a l'interior de Castelló, on situa la pel·lícula. L'escenari rural, els habitants del poble i el costumisme mediterrani són el teló de fons d'aquesta història real, potent i captivadora.

L'espai que emmarca la història, el pobre de Traiguera, es converteix en un ambient petit, vell i fins i tot arcaic per a la Lis, del qual necessita fugir per poder créixer, madurar i descobrir qui vol ser. La cinta en cap cas és un biopic de la directora, tot i que Lucía Alemany sí que es va quedar embarassada, tal com li passa a la Lis, fet que marcarà un canvi radical en les expectatives de la protagonista. Joel Bosqued fa de xicot de la Lis, que juntament amb els actors més consolidats, Laia Marull i Sergi López, completen el cartell de la pel·lícula.

Tot i ser una pel·lícula de pocs recursos, la cinta ha tingut molt bona acollida entra la crítica i ha estat seleccionada en una pila de festivals nacionals i internacionals. Ha aconseguit dues nominacions als Premis Goya 2020 i 7 als XII Premis Gaudí. Pocs dies abans, recollia tres premis a la gala dels Premis de l'Audiovisual Valencià, i tres més al Certamen Nacional Òpera Prima del Festival Internacional de Cinema d'Almeria, el FICAL 2019, que aquest any va tancar la 19a edició. A més, va rebre el Premi Jurat Jove i el Premi de l'Associació de la Premsa d'Albacete, en la categoria Abycine Indie d'enguany. També ha estat present al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, al Festival de Cinema Europeu de Sevilla, a la secció "Spanish Cinema" de la Seminci 2019, al RETEENA, al Festival Audiovisual Jove de Barcelona i al REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona dins la secció Òpera Prima Internacional.

És una producció de Turanga Films, Un Capricho de Producciones, Lagarto Films i À Punt Mèdia, i compta amb el suport de TV3, l'IVC, l'ICEC, TVE, Movistar+, À Punt i The Screen (la incubadora de l'ECAM).

Participa i guanya una entrada per a la preestrena de la pel·lícula.

SINOPSI:

"La innocència" explica la història de la Lis, una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble, tot i que sap que, per aconseguir-ho, haurà de lluitar durament amb els seus pares. És estiu i es passa el dia jugant al carrer amb les seves amigues i flirtejant amb el seu xicot, uns anys més gran que ella. La falta d'intimitat i el xafardeig constant dels veïns obliguen la Lis a portar aquesta relació en secret perquè els seus pares no se n'adonin. Una relació que canviarà la seva vida per sempre.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut