Vichyssoise fresca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les sopes fredes de verdures i hortalisses són un recurs hidratant i refrescant per als dies de calorAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  •  

    PER A L'AIGUA DE COGOMBRE

  • 500 ml d'aigua mineral
  • 10 g de gingebre
  • 10 fulles de menta
  • 1 cogombre
  • 1 llimona

  • PER A LA VICHYSSOISE
  • 500 ml d'aigua de cogombre
  • 350 g de patates monalisa
  • 250 g de porro
  • 200 ml de brou de gallina
  • 50 g de mantega
  • 50 mlde nata 35% MG
  • 1 bulb de fonoll

PREPARACIÓ

  1. Fem aigua de Sassy. En un recipient amb 500 ml d'aigua, hi posem un cogombre tallat a rodanxes i 1 llimona tallada a rodanxes i, després, a quarts. A més hi afegim unes 10 fulles de menta i un dit de gingebre pelat. Ho remenem, ho tapem i ho fiquem a la nevera, on la tindrem 12 hores.
  2. D'un bulb de fonoll, en traiem les fulles i el tallem a la brunesa.
  3. Tallem un porro també a la brunesa.
  4. Posem les verdures tallades en un pot. Hi afegim 50 g de mantega.
  5. Posem el pot al foc, a temperatura mitjana, i l'hi deixem suant 15 minuts, tapat.
  6. Pelem i escapcem 4 patates. Les posem al pot del porro i del fonoll i ho salem.
  7. Tirem a la cassola 200 ml de brou de gallina.
  8. Ho posem al foc i ho coem durant 40 minuts amb la cassola tapada.
  9. Un cop cuit, posem el contingut de la cassola en un got batedor. Hi afegim 50 ml de nata i ho turbinem.
  10. Colem el contingut del got en un bol per evitar-ne la fibra.
  11. Colem l'aigua de Sassy que teníem a la nevera al pot de la vichyssoise. Ho remenem.
  12. Turbinem la vichyssoise i la rectifiquem de sal.
  13. Portem la vichyssoise a la nevera i que s'hi refredi durant 1 hora.
  14. Tallem una làmina de fonoll a rodelles fines. En reservem les fulles.
  15. Ho servim en un plat: hi posem una mica del fonoll trossejat, les fulletes de fonoll i ja tenim feta la vichyssoise fresca!
Anar al contingut