Mongeta del ganxet amb verdures escabetxades

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llegums ens aporten energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra i minerals; per això es recomana menjar-ne 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g mongeta del ganxet seca 

    800 ml suc de coure la mongeta del ganxet 

    100 ml vinagre chardonnay 

    50 ml vi dolç 

    20 xiitakes deshidratats 

    2 porros  

    2 pak choi 

    2 grans d'all  

    2 cullerades de tàperes 

    1 pastanaga 

    2 beines de cardamom verd 

    1 beina de cardamom negre 

    Branquillons de menta 

    Pebre shichimi togarashi 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Abans de començar amb el plat, hem cuit 200 g de mongeta del ganxet. L'hem hidratat durant 12 hores en aigua mineral freda a la nevera. Passat aquest temps, colem i aboquem la mongeta en una olla de pressió. Cobrim amb aigua fins a dos dits per sobre. Ho tapem i, un cop xiula, abaixem el foc i ho coem uns 25 minuts. Després, apaguem el foc i ho deixem reposar mínim 2 hores. Quan obrim l'olla, afegim un grapat de sal. Després, colem el suc de la cocció en una gerra i guardem la mongeta cuita en un recipient a part.  
  2. Comencem a fer un brou dashi netejant la part verda de dos porros. En una olla de pressió, afegim els porros, 20 xiitakes secs i 800 ml del suc de cocció de les mongetes. Tapem i un cop xiula coem 25 minuts i després ho deixem reposant 20 minuts més. 
  3. Colem el dashi i reservem els xiitakes en un plat.  
  4. Posem a escalfar una cassola a foc mitjà. Mentrestant,  netegem i tallem a quarts 2 pak choi, tallem a rodelles fines la part blanca d'un porro, i tallem al biaix 2 pastanagues. 
  5. Aixafem 2 grans d'all i els afegim a la cassola amb un bon raig d'oli OVE. Un cop ballen, afegim a la cassola el porro i la pastanaga. 
  6. Tallem a quarts els xiitakes traient-ne el peduncle si sobresurt. I els afegim a la cassola juntament amb el pak choi. Abaixem el foc. 
  7. Ho perfumem amb una cullerada de pebre shichimi, les llavors d'un cardamom negre, de 2 cardamoms verds que esclovellem i unes branques de menta fresca. Ho tapem i ho deixem coent a foc baix. 
  8. Escalfem un pot petit amb força oli OVE. Mentrestant, colem i eixuguem amb paper absorbent dues cullerades de tàperes que hem remullat una estona en aigua. 
  9. Quan l'oli ja està calent, hi fregim les tàperes amb l'ajuda d'un colador. Les reservem en un plat amb paper absorbent uns minuts. 
  10. Acabem l'escabetx amb 100 ml de vinagre chardonnay, i 50 ml de vi dolç que aboquem a la cassola juntament amb un parell de cullerots del brou dashi. Ho tapem i ho coem uns minuts més. 
  11. Muntem el plat posant una ració de mongeta del ganxet cuita a la base, un cullerot de brou dashi calent i les verdures escabetxades amb una mica de suc. Acabem amb unes tàperes fregides per sobre. I ja ho tenim! 
Anar al contingut