Turbot amb cremós de porros

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El porro és una hortalissa que aporta poques calories, és ric en fibra, vitamines i minerals, especialment en potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 turbot d'1,3 kg 

    700 ml de fumet blanc 

    250 g de patata blanca 

    50 g de crème fraîche 

    3 porros  

    1 llima 

    2 cullerades de tàperes 

    2 grapats d'avellanes torrades 

    Gingebre 

    75 g mantega 

    Pedro Ximenes 

    Cibulet 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. En un bol fem un bany de sal dissolent-hi 100 g de sal per litre d'aigua. Hi submergim els filets d'un turbot d'1,3quilos. Els deixem en el bany de sal durant 10 minuts. A continuació, els traurem del bany de sal, eixugarem amb un drap de cotó i reservarem en un recipient tapat a la nevera. 
  2. Posem a escalfar una olla amb un raig d'oli OVE. Pelem i tallem la part blanca de 3 porros. Els tallem al llarg i després a mitges rodelles.  
  3. Aboquem els porros tallats a l'olla, ho tapem, i que suïn a foc baix durant 30 minuts. 
  4. Posem a escalfar un pot amb 700 ml de fumet blanc. El fumet s'ha fet torrant les espines al forn. Després ha bullit a foc suau durant 30 minuts i ha reposat una hora.  
  5. Pelem i escapcem 250 g de patata blanca. Afegim la patata tallada a l'olla on tenim els porros ja cuits. 
  6. Ratllem directament a l'olla un dit de gingebre pelat i congelat. Aboquem a l'olla el fumet blanc calent. Tapem de nou i ho coem a foc suau 15 minuts. 
  7. Traiem els filets de turbot de la nevera perquè es temperin. 
  8. Passem el contingut de l'olla a un got americà o got batedor i hi afegim dues cullerades de crème fraîche. Ho triturem bé. 
  9. Agafem una olla i hi posem un colador de malla fina a sobre. Aboquem el cremós i el colem per evitar trobar-hi qualsevol fil dels porros. 
  10. Posem l'olla a foc suau i ho salpebrem. 
  11. Escalfem una paella prou ampla. Hi afegim 75 g de mantega. La desfem a foc mitjà i la torrem lleugerament fins a tenir un color de caramel clar. 
  12. Un cop la mantega està torrada, retirem del foc i afegim 2 cullerades de tàperes que escorrem. Coem lleugerament amb l'escalfor residual. 
  13. Tornem a posar la paella al foc i hi coem els filets de turbot primer posant la pell tocant la paella. Saltem un minut per cada costat. 
  14. Aboquem a la paella el suc d'una llima i un raig de Pedro Ximenes. Capgirem de nou els filets deixant la pell tocant la paella. Tapem i retirem del foc perquè s'acabin de coure amb l'escalfor residual. 
  15. Aprofitem per fer una picada amb dos grapats d'avellanes torrades amb una mica de sal. 
  16. Ho servim posant a la base del plat un cullerot de cremós, a continuació els filets de turbot amb una mica de la salsa amb tàperes per sobre, la picada d'avellanes i una mica de cibulet picat. I ja tenim el plat a punt per menjar. 
Anar al contingut