Verdures a la sal

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les verdures en general són pobres en energia i riques en aigua, fibra, vitamines i minerals. Es recomana prendre'n dues vegades cada dia.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 porros

    2 pastanagues

    1 moniato

    1/2 coliflor

    1/4 col llombarda

    120 g formatge blau

    1 gra d'all

    Mostassa antiga en gra

    Sal gruixuda humida

    Vi ranci

    Cibulet

    Pebre

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem sal gruixuda humida a tota la base d'una safata que pugui anar al forn. Al damunt, hi posem els vegetals nets i amb pell: 2 porros, 2 pastanagues, 1 moniato, 1/2 coliflor i 1/4 de col llombarda. Les cobrim amb un drap de fil i les acabem d'enterrar amb més sal gruixuda humida. Ho enfornem 50 minuts a 220º. 
  2. Enrossim un gra d'all laminat, amb una mica d'oli. Un cop agafa color, ho ofeguem amb un raig de vi ranci, deixem que l'alcohol s'evapori i ho reservem.
  3. Preparem l'amaniment: en un bol, hi posem una cullerada de mostassa antiga en gra, cibulet tallat a mida menuda, l'all que teníem reservat i una mica d'oli. Ho lliguem amb una cullera o una forquilla.
  4. Desenterrem els vegetals, els pelem, els tallem a la mida que vulguem i els posem en un bol, juntament amb l'amaniment que hem fet. Ho integrem i ho emplatem, afegint-hi una mica de pebre i formatge blau.
Anar al contingut