Verat escabetxat amb fonoll i pebrot agredolç

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 150 g de filets de verat
  • farina de tempura
  • 50 g de fonoll fresc
  • oli d'oliva
  • vinagre de poma
  • vi blanc
  • 4 alls
  • Per al pebrot agredolç:
  • 2 pebrots vermells
  • ceba de Figueres
  • vinagre de poma
  • 40 g de tàperes
  • 50 g d'olives negres sense pinyol
  • Oli, sal, pebre i sucre
  • Altres:
  • 4 patates liles
  • espinacs tendres
  • pa tunnbröd (pa suec)
  • sal en escates

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu la patata lila, sense pelar, durant 22 minuts.

Mentrestant, escaliveu els pebrots al forn amb una mica d'oli a 220 graus durant 10 minuts. Passat aquest temps, gireu-los i escaliveu-los 8 minuts més. Quan estiguin escalivats, retireu-los del forn, peleu-los, talleu-los a dauets i reserveu-los.

Per fer l'escabetx, en una paella amb oli fregiu els grans d'all sencers, amb un tall a la pell. Quan es comencin a daurar, poseu-hi el fonoll tallat en juliana i el vi blanc, deixeu-ho reduir 3 minuts, afegiu-hi el vinagre, retireu-ho del foc i reserveu-ho.

A continuació, enfarineu el verat amb farina de tempura i fregiu-lo en una paella amb oli ben calent. Quan estigui daurat, poseu-lo a la paella de l'escabetx i pareu-li la cocció.

Tot seguit, en una altra paella sofregiu la ceba ratllada, amb una mica sal i pebre blanc, deixeu que suï una mica i afegiu-hi el sucre. Quan estigui caramel·litzada, poseu-hi el vinagre, les olives negres i les tàperes, deixeu-ho coure mig minut, afegiu-hi el pebrot escalivat i deixeu-ho ofegar durant un parell de minuts.

Finalment, talleu el pa suec en dos triangles i escalfeu-lo al forn durant un minut.

I ja per acabar, feu un llit de miniespinacs crus al centre del plat, poseu-hi al damunt el pa suec amb el pebrot vermell agredolç, uns talls de patata lila i el verat escabetxat i guarniu el plat amb uns encenalls de fonoll fresc i una mica de sal en escates.
Anar al contingut