Verat escabetxat amb fonoll i pebrot agredolç
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Andrés Herreros
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: La Cucanya, Vilanova i la Geltrú
- Dieta: Sense lactosa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 150 g de filets de verat
- farina de tempura
- 50 g de fonoll fresc
- oli d'oliva
- vinagre de poma
- vi blanc
- 4 alls
- Per al pebrot agredolç:
- 2 pebrots vermells
- ceba de Figueres
- vinagre de poma
- 40 g de tàperes
- 50 g d'olives negres sense pinyol
- Oli, sal, pebre i sucre
- Altres:
- 4 patates liles
- espinacs tendres
- pa tunnbröd (pa suec)
- sal en escates
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu la patata lila, sense pelar, durant 22 minuts.
Mentrestant, escaliveu els pebrots al forn amb una mica d'oli a 220 graus durant 10 minuts. Passat aquest temps, gireu-los i escaliveu-los 8 minuts més. Quan estiguin escalivats, retireu-los del forn, peleu-los, talleu-los a dauets i reserveu-los.
Per fer l'escabetx, en una paella amb oli fregiu els grans d'all sencers, amb un tall a la pell. Quan es comencin a daurar, poseu-hi el fonoll tallat en juliana i el vi blanc, deixeu-ho reduir 3 minuts, afegiu-hi el vinagre, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
A continuació, enfarineu el verat amb farina de tempura i fregiu-lo en una paella amb oli ben calent. Quan estigui daurat, poseu-lo a la paella de l'escabetx i pareu-li la cocció.
Tot seguit, en una altra paella sofregiu la ceba ratllada, amb una mica sal i pebre blanc, deixeu que suï una mica i afegiu-hi el sucre. Quan estigui caramel·litzada, poseu-hi el vinagre, les olives negres i les tàperes, deixeu-ho coure mig minut, afegiu-hi el pebrot escalivat i deixeu-ho ofegar durant un parell de minuts.
Finalment, talleu el pa suec en dos triangles i escalfeu-lo al forn durant un minut.
I ja per acabar, feu un llit de miniespinacs crus al centre del plat, poseu-hi al damunt el pa suec amb el pebrot vermell agredolç, uns talls de patata lila i el verat escabetxat i guarniu el plat amb uns encenalls de fonoll fresc i una mica de sal en escates.
Mentrestant, escaliveu els pebrots al forn amb una mica d'oli a 220 graus durant 10 minuts. Passat aquest temps, gireu-los i escaliveu-los 8 minuts més. Quan estiguin escalivats, retireu-los del forn, peleu-los, talleu-los a dauets i reserveu-los.
Per fer l'escabetx, en una paella amb oli fregiu els grans d'all sencers, amb un tall a la pell. Quan es comencin a daurar, poseu-hi el fonoll tallat en juliana i el vi blanc, deixeu-ho reduir 3 minuts, afegiu-hi el vinagre, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
A continuació, enfarineu el verat amb farina de tempura i fregiu-lo en una paella amb oli ben calent. Quan estigui daurat, poseu-lo a la paella de l'escabetx i pareu-li la cocció.
Tot seguit, en una altra paella sofregiu la ceba ratllada, amb una mica sal i pebre blanc, deixeu que suï una mica i afegiu-hi el sucre. Quan estigui caramel·litzada, poseu-hi el vinagre, les olives negres i les tàperes, deixeu-ho coure mig minut, afegiu-hi el pebrot escalivat i deixeu-ho ofegar durant un parell de minuts.
Finalment, talleu el pa suec en dos triangles i escalfeu-lo al forn durant un minut.
I ja per acabar, feu un llit de miniespinacs crus al centre del plat, poseu-hi al damunt el pa suec amb el pebrot vermell agredolç, uns talls de patata lila i el verat escabetxat i guarniu el plat amb uns encenalls de fonoll fresc i una mica de sal en escates.