Verat amb carbassa

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Xavier Ferraté
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Bresca, de Cambrils

INGREDIENTS

  • RECEPTA PER A 4 PERSONES
  • 4 filets de verat, sense espines
  • 300 g de carbassa sense pell i tallada en daus (de 2 x 2 x 2 cm)
  • Dos grans d'all laminats ben prims 
  • 1 dl de salsa de soja
  • 2 dl d'aigua mineral
  • 200 g de rossinyols (o una altra varietat de bolets)
  • Oli d'oliva verge extra
  • Una culleradeta de cibulet picat
  • Llavors de carbassa torrades 
  • PER AL MARINAT
  • 1 litre d'aigua
  • 50 g de sucre blanc
  • 20 g de sal

PREPARACIÓ

  1. Per fer el plat, cal que tinguem prèviament el verat marinat. El filetegem, en retirem les espines i el submergim dins el marinat (ben fred). El deixem reposar a la nevera 12 hores.
  2. A l'hora de cuinar-lo, barregem l'all laminat amb la salsa de soja i ho reservem.
  3. Saltem la carbassa, la mullem amb l'all i la soja i la deixem reduir. La mullem amb aigua i deixem bullir la carbassa.
  4. Afegim els bolets a la cassola amb la carbassa i salpebrem.
  5. Agafem el verat marinat, el pelem i en fem uns talls per la part de la pell. El posem a sobre de la carbassa i dels bolets que tenim en una cassola.
  6. Emplatem i acabem amb el cibulet picat i les llavors de carbassa torrades.
Anar al contingut