Entrepà turc de verat i llimonada

INGREDIENTS

  • ENTREPÀ

    1 verat tallat a filets nets i sense espines

    1/2 barra de pa (tipus baguet)  

    1/2 ceba tendra

    1 tomàquet d'amanida

    Mesclum (fulles tendres d'enciam barrejat)

    Julivert  

    Oli d'oliva verge extra  

    Llimona  

    Sal

    Pebre  

     

    LLIMONADA

  • 2 llimones

    300 ml d'aigua

    Sucre morè

    Fulles de menta

     

    AMANIDA DE PASTANAGA RATLLADA

    1 pastanaga

    Sal

    Pebre

    Oli d'oliva verge

    Llimona  

    Cacauets torrats

PREPARACIÓ

LLIMONADA

  1. Esprémer les llimones i reservar-ne el suc. Colar-lo.
  2. En una gerra afegir l'aigua, el suc de llimona, sucre al gust i dissoldre-ho bé.
  3. Afegir unes fulles de menta senceres i deixar infusionar a la nevera.
  4. Servir ben freda en una gerra.  

 

AMANIDA DE PASTANAGA RATLLADA

  1. Pelar i ratllar la pastanaga.
  2. Posar-la en un bol i amanir-la amb sal, unes gotes de llimona, oli i pebre.
  3. Trinxar amb un ganivet els cacauets i barrejar-los amb la pastanaga.  

 

Entrepà

  1. Rentar i tallar a rodelles fines el tomàquet. Pelar i fer làmines fines de la ceba. Posar-la a dins d'un bol amb aigua i algun glaçó perquè perdi una mica la fortor.  
  2. Tallar els filets de verat per la meitat. Salpebrar.
  3. Coure el peix en una paella antiadherent a foc viu pels dos costats durant 30 segons. Retirar-lo.
  4. Rentar i picar el julivert. Barrejar amb els enciams.  
  5. Obrir el pa i posar el tomàquet, salar i amanir amb un fil d'oli. Posar-hi la ceba ben escorreguda i els enciams. Disposar el peix al damunt. Esprémer unes gotes de llimona per sobre i un fil d'oli.
  6. Tallar en dos i servir amb la llimonada ben freda i l'amanida.
Anar al contingut