Verat en escabetx picant

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El verat és un peix blau, com a tal ric en greixos omega 3 i proteïnes, és també saborós, econòmic i versàtilAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 4 verats
  • 200 ml de brou vermell
  • 70 ml de vinagre de poma
  • 50 ml d'oli OVE
  • 30 ml de vermut negre
  • 30 ml de vermut blanc
  • 3 fulles de llorer
  • 3 bitxos frescos
  • 2 branques d'api
  • 2 grans d'all
  • 1 rave daikon petit
  • 1 porro
  • Tiges de taperera en vinagre

PREPARACIÓ

 

  1. Tallem els caps de 3 bitxos frescos i els buidem llavors i membranes.
  2. Laminem 2 grans d'all pelats.
  3. Posem una cassola al foc –no gaire fort- amb 50 ml oli. Quan estigui una mica calent, hi posem els alls i els bitxos.
  4. Quan hagin ballat una mica, apartem la cassola del foc.
  5. Tallem a la juliana 1/2 rave daikon net, 2 branques d'api netes i la part blanca d'un porro net.
  6. Tornem a posar la cassola amb l'all al foc i hi tirem les verdures tallades.
  7. Deixem que les verdureshi suïn 10 minuts.
  8. Passat aquest temps, tirem a la cassola 30 ml vermut negre i 30 ml vermut blanc.
  9. Amb el foc una mica més fort, fem que se n'evapori l'alcohol.
  10.  Afegim a la cassola 70 ml de vinagre de poma i 200 ml de brou vermell. Deixem que es cogui 5 minuts. Passat aquest temps, ho enretirem.
  11.  Filetegem els verats i els traiem el tel de la pell.
  12.  Posem una olla de vapor al foc amb aigua i 3 fulles de llorer.
  13. Posem un paper sulfurat amb forats a la base de l'olla de vapor i, si bull, hi posem els filets de verat amb la pell cap amunt 2 minuts. 2 minuts més tard, posem el verat que havia quedat a la part de sobre (si la vaporadora té dos pisos) a la part de sota i al revés.
  14. Si el verat ja està cuit, el passem de la vaporadora a la cassola on tenim l'escabetx.
  15. Integrem el peix amb l'escabetx i el deixem reposar a temperatura ambient 2 hores.
  16. Passat aquest temps, emplatem el verat en escabetx amb unes quantes tiges de taperera o algun altre envinagrat.
Anar al contingut