Verat a la llauna

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessami Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El verat és un peix blau que, com a tal, conté àcids grassos omega-3, un greix essencial per afavorir la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 verats  

    10 panotxetes  

    2 grans d'all  

    1 ou  

    1 llima  

    1 cogombre  

    Pebre vermell fumat dolç  

    Pebre vermell fumat picant  

    Llorer  

    Vi ranci  

    Vinagre de poma  

    Canonges  

    Ruca  

    Mostassa de Dijon  

    Porradell  

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Si no ens ho han fet a la peixateria, filetegem 4 verats i els traiem les espines centrals i el tel que els recobreix.
  2. Posem en una llauna, i per aquest ordre, un raig d'oli i els verats filetejats amb la pell cap amunt.
  3. Pelem i laminem dos grans d'all.
  4. Els posem a ballar en una paella amb un rajolí d'oli.
  5. Hi afegim una culleradeta de cafè de pebre vermell fumat dolç i una altra de picant. Ho removem.
  6. Afegim a la paella un rajolí de vinagre de poma i un altre de vi ranci. Hi afegim una fulla de llorer i deixem que se n'evapori l'alcohol.
  7. Quan s'hagi evaporat l'alcohol hi afegim mig got d'aigua mineral i hi apaguem el foc.
  8. Posem el refregit a la llauna on tenim els verats.
  9. Enfornen els verats a 160º durant 15 minuts.
  10. Fem una maionesa: en un got batedor, hi posem 1 ou, ¿ llima espremuda, 1 cullerada de mostassa de Dijon, oli OVE i sal. Ho batem i ho reservem.
  11. Laminem un cogombre i el posem en un bol.
  12. Afegim al bol unes panotxetes avinagrades tallades per la meitat.
  13. En un altre bol posem uns quants canonges frescos, ruca, hi afegim les panotxetes i el cogombre i ho barregem. Finalment hi afegim la maionesa. Ho barregem.
  14. Tallem una mica de porradell.
  15. Traiem el verat del forn.
  16. Ho emplatem. Primer hi posem el verat i l'acompanyem d'una mica d'amanida. Ho rematem amb el porradell tallat. Finalment hi posem per sobre una mica d'oli d'oliva.
Anar al contingut