Truita de sonsos amb romesco suau

  • Programa: La mar de bé
  • Cuiner: Quim Casellas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

    200 g de sonsos

  • 500 cl d'oli d'oliva per fregir
  • Sal
  • 8 ous
  • Oli d'oliva
  • 2 tomàquets madurs
  • 3 grans d'all
  • 1 nyora
  • 3 ametlles
  • 3 avellanes
  • 20 ml de vinagre
  • 1 llesca de pa torrat
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar l'oli d'oliva en una paella 'parisienne'. Salpebrem els sonsos, els fregim i els anem posant ben escorreguts sobre paper absorbent fins al moment de fer la truita.
  2. Escalfem una paella antiadherent a foc mitjà. En un bol batem els ous, hi tirem un xic de sal i hi afegim els sonsos ja fregits i ben escorreguts. Ho barregem per tal que quedi tot integrat. Posem una mica de la barreja (pensem que n'han de sortir quatre) a la paella ja calenta. La remenem enèrgicament i després anem separant-ne els costats perquè no se'ns enganxi. Un cop hagi fet una mica de capa i veiem que ja la podem girar, la girem amb un moviment circular i amb seguretat. La deixem coure uns minuts més i ja la tindrem a punt. Fem el mateix amb la resta del batut i ja hi podrem posar uns puntets de romesco que haurem fet. Si el que voleu és fer una truita grossa, batem tots els ous i hi afegim tots els sonsos. Ho remenem bé i fem una truita amb el mateix procediment que abans, però haurem de jugar més amb la temperatura de la paella, ja que haurem de coure el centre per poder-la girar.
  3. La nit anterior a l'elaboració, posem la nyora a hidratar. Un cop hidratada, traiem tota la carn amb l'ajuda d'una cullera o punta. Ho reservem.
  4. Preescalfem el forn a 180 graus. Escalivem els tomàquets juntament amb els grans d'all durant uns 30 minuts. Mentrestant, anem torrant els fruits secs, la torrada i reservem.
  5. Pelem els tomàquets, els alls, els fruits secs, la carn de nyora, la llesca de pa, l'oli d'oliva i el vinagre i ho turbinem enèrgicament fins a obtenir-ne una textura cremosa. Ho rectifiquem de sal i ja ho podem guardar per a la nostra elaboració.
  6. Un cop fetes les truites hi afegirem, amb l'ajuda d'una cullera, uns punts de romesco per anar agafant un tall de truita i romesco a cada mossegada.

 

 

 

Anar al contingut