Peus de porc arrebossats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mercè Navarro
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Roig Robí, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 peus de porc
- Per a la bresa:
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 2 pastanagues
- 2 grans d'all
- 1/2 nyora
- 1 tros petit de bitxo
- 1 c/p de pebre en gra
- orenga
- llorer
- oli
- sal
- Per a l'arrebossat:
- farina
- 1 ou
- pa ratllat
- Per a la salsa tàrtara:
- 2 dl maionesa
- 2 c/s cogombres en vinagre
- 1 ou dur
- 2 c/s de tàperes
- 2 c/s de julivert
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els peus ben net, partits en dues meitats, en aigua, unes 12 hores.
Per fer la bresa, poseu la ceba en una cassola i fregiu-la a foc lent fins que quedi transparent. Seguidament, afegiu-hi el tomàquet, trossejat i amb pell, la pastanaga a rodanxes, els alls amb la pell, les herbes i les espècies i deixeu-ho coure a foc lent uns 7 minuts.
A continuació, escorreu els peus, eixugueu-los amb paper de cuina, poseu-los en una safata fonda, de 7 a 8 cm, un al costat de l'altre, no apilats, perquè no agafin mala forma, afegiu-hi la bresa, cobriu-ho tot d'aigua, salpebreu-ho i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, durant dues hores a 170 graus o durant 4 hores a 130 graus. Passat aquest temps, traieu-los del forn, deixeu-los refredar una mica, desosseu-los, colloqueu mig peu damunt de l'altre mig i deixeu-los refredar del tot a la nevera, ja que la gelatina farà que quedin ben enganxats. Seguidament, agafeu els peus i passeu-los, per aquest ordre, per la farina blanca, l'ou batut i el pa ratllat. Quan els tingueu arrebossats, fregiu-los en una cassola amb força oli, ben calent, i amb el foc alt.
Per fer la salsa tàrtara, barregeu en un bol manualment la maionesa amb els altres ingredients picats finament amb el ganivet: els cogombres, les tàperes, l'ou dur i el julivert.
I ja per acabar, serviu els peus de porc arrebossats, i acompanyats amb salsa tàrtara.
Per fer la bresa, poseu la ceba en una cassola i fregiu-la a foc lent fins que quedi transparent. Seguidament, afegiu-hi el tomàquet, trossejat i amb pell, la pastanaga a rodanxes, els alls amb la pell, les herbes i les espècies i deixeu-ho coure a foc lent uns 7 minuts.
A continuació, escorreu els peus, eixugueu-los amb paper de cuina, poseu-los en una safata fonda, de 7 a 8 cm, un al costat de l'altre, no apilats, perquè no agafin mala forma, afegiu-hi la bresa, cobriu-ho tot d'aigua, salpebreu-ho i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, durant dues hores a 170 graus o durant 4 hores a 130 graus. Passat aquest temps, traieu-los del forn, deixeu-los refredar una mica, desosseu-los, colloqueu mig peu damunt de l'altre mig i deixeu-los refredar del tot a la nevera, ja que la gelatina farà que quedin ben enganxats. Seguidament, agafeu els peus i passeu-los, per aquest ordre, per la farina blanca, l'ou batut i el pa ratllat. Quan els tingueu arrebossats, fregiu-los en una cassola amb força oli, ben calent, i amb el foc alt.
Per fer la salsa tàrtara, barregeu en un bol manualment la maionesa amb els altres ingredients picats finament amb el ganivet: els cogombres, les tàperes, l'ou dur i el julivert.
I ja per acabar, serviu els peus de porc arrebossats, i acompanyats amb salsa tàrtara.