Pâté en croûte

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pollastre és una de les carns més lleugeres i pobres en greix que podem trobar, sempre que en traiem la pell abans de cuinar-lo.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 8 PERSONES 

    Per fer la pasta brisa

    250 g farina  

    125 g mantega 

    50 ml aigua  

    3 ous 

    Sal 

      

    Per fer el paté

    400 g cuixa de pollastre  

    300 g cansalada 

    100 g peu de porc cuit  

    100 g festucs  

    100 ml glaça de porc 

    50 ml nata del 35%  

    3 ous 

    Pebre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la pasta brisa. En un bol, tamisem la farina i la barregem amb la mantega pomada, que tindrem tallada a daus. Hem de notar que aconseguim una textura de sorra.
  2. Hi afegim 50 ml d'aigua, 3 rovells d'ou i un pessic de sal, i ho pastem fins que tinguem una pasta homogènia. Ho tapem amb un drap humit i ho deixem a la nevera, on ha de reposar 30 minuts.
  3. Per fer el paté, barregem els 400 g de cuixa de pollastre, que haurem tallat a macedònia, amb els 100 g de peu de porc (bullit i tallat a la brunesa), els 300 g de cansalada (tallada també a la brunesa), 2 ous, 50 ml de nata, 100 g de festucs, sal i pebre. Ho integrem bé i ho reservem a la nevera.
  4. Estirarem la pasta brisa ajudant-nos de paper sulfurat i corró, fins a 3 mm de gruix. Un cop estirada, en tallem 4 parts segons les mides del motlle (una part grossa, que cobrirà el fons i els laterals més amples, dues parts que cobriran els laterals estrets i una última part que farà de tapa). A la part que ens farà de tapa, hi fem dos forats col·locats de manera proporcional, fent servir uns broquets de mànega pastissera, o bé un ganivet.
  5. Folrem el motlle amb la part més grossa de pasta brisa. Pintem els laterals de la pasta, amb ou batut, i hi encaixem les parts de pasta brisa més petites, cobrint els laterals. L'ou batut ajudarà a unir les parts. Ho omplim amb el farcit, aplanant-ho i procurant que no hi quedin espais d'aire. Dobleguem les parts de pasta brisa que sobresurten, mig tapant el paté. Pintem de nou els extrems amb ou i ho acabem de tapar del tot, amb la part de pasta brisa que té els forats. Ho pressionem per assegurar que queda ben segellat. Posem els broquets als forats, perquè faran de xemeneia. Si no tenim broquets, cargolem dos bocins de paper sulfurat, de manera que encaixin als forats. Ho enfornem 60 minuts a 180ºC. I, després, a reposar 24 hores a la nevera.
  6. Aboquem, a l'interior dels dos forats, 100 ml de glaça de porc calenta i ho tornem a ficar a la nevera 30 minuts.
  7. Ho tallem a llesques i ho emplatem.  
Anar al contingut