Patates farcides

  • Programa: Manduka
  • Cuiner: Paula Alòs
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • 4 patates mitjanes d'uns 150 g cada una

    1 llauna de ventresca de tonyina en conserva

    1 llauna de pebrots del piquillo en conserva

    1 llauna d'anxoves

    1 grapat de tomàquets cherry

    1 pastanaga

    1 ou per a la maionesa

    Mostassa en gra

    Sal i pebre

    Olives negres

    Oli d'oliva verge​

PREPARACIÓ

  1. Renteu les patates i poseu-les senceres, de dues en dues, en un envàs apte per coure al microones.
  2. Afegiu-hi dues cullerades d'aigua i tanqueu-lo.
  3. Cuineu al microones durant 7-8 minuts a màxima potència (850 w).
  4. Un cop ha passat el temps de cocció, traieu l'envàs amb compte de no cremar-vos i punxeu-les amb una broqueta per comprovar-ne la cocció.
  5. Si encara estan crues, poseu-les 1 minut més al microones.
  6. Un cop cuites, deixeu-les refredar una mica i talleu-les per la meitat.
  7. Amb una cullera, buideu la part central de cada meitat i poseu la polpa resultant en un bol.
  8. Reserveu les mitges patates en un plat.
  9. Peleu la pastanaga i ratlleu-la amb un ratllador.
  10. Obriu les conserves i escorreu-ne el líquid. Agafeu uns 6 pebrots i uns 6 filets d'anxova, poseu-los damunt de la taula de tall junt amb la tonyina i trinxeu-ho tot plegat amb un ganivet.
  11. Poseu la pastanaga ratllada i el trinxat de pebrot, anxova i tonyina al bol on tenim la polpa de patata.
  12. Fem una maionesa amb una cullerada de mostassa.
  13. Amaniu-ho tot amb sal, pebre i tres cullerades de maionesa de mostassa.
  14. Barregeu-ho tot amb una forquilla.
  15. Ompliu les patates amb el farcit.
  16. Renteu i talleu els tomàquets cherry per la meitat i decoreu les patates posant els tomàquets pel damunt. Decoreu-ho amb formes de cara amb olives negres, cherrys, pebrot...
  17. Amaniu-ho tot plegat amb un fil d'oli d'oliva verge i ho serviu

 

OBSERVACIONS

  • Podeu variar els ingredients i posar-hi altres conserves com pèsols, espàrrecs, carxofes, sardines o cues de llagostí cuites, bolets saltats...
  • No poseu més de dues patates a coure al microones alhora, tardarien més temps a coure's.
  • Si no teniu un envàs apte per al microones per posar-hi les patates, podeu posar-les entre dos plats fondos.
  • Un cop cuites les patates, agafeu l'envàs o el recipient amb un drap de cuina per no cremar-vos. Dins el microones, les dues cullerades d'aigua s'evaporen i aquest vapor és el que pot cremar quan agafeu o obriu l'envàs.
  • El microones és una eina de cuina més que ens permet tant escalfar com coure aliments de manera segura. Les ones que produeix fan que l'aigua dels aliments o de l'aigua que hi afegim vibrin fins a arribar a escalfar el producte. Les ones en cap moment surten a l'exterior. Òbviament, com amb qualsevol altre electrodomèstic, hem de tenir cura i utilitzar un microones que estigui en òptimes condicions.
  • El microones ens permet cuinar els aliments amb gairebé gens de greix, cosa que fa que les preparacions siguin lleugeres.
  • Aquesta és una recepta divertida i fàcil per aprofitar les conserves que moltes vegades tenim al rebost de casa.
Anar al contingut