Nyoquis al pesto genovès

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Del grup dels aliments rics en hidrats de carboni, la patata és el més lleuger, ja que és el que conté més aigua; per això, les recomanacions apunten a menjar-ne de 3 a 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per als nyoquis 

    600 g de patata kennebec  

    200 g de parmesà ratllat 

    100 g de farina 

    25 g de mantega 

    2 ous 

    Un tros de parmesà  

    Nou moscada 

    Sèmola de blat 

    Sal 

      

    Per al pesto genovès 

    120 g d'oli OVE 

    Un grapat d'alfàbrega fresca 

    60 g de parmesà ratllat 

    40 g de pinyons ibèrics torrats 

    40 g de formatge pecorino ratllat 

    2 grans d'all 

    Sal marina grossa 

PREPARACIÓ

  1. Escalfem aigua en una olla. Quan bull, afegim un grapat de sal i 600 g de patata kennebec amb pell. Les bullim durant 40 minuts o fins que, al punxar-les amb un ganivet, estiguin tendres. 
  2. Quan les patates estan cuites i una mica temperades, les pelem i passem per un passapuré.  
  3. Afegim al bol de les patates 2 rovells d'ou, 100 g de farina de blat, 200 g de formatge parmesà ratllat, X g de mantega pomada i una mica de nou moscada que ratllem. Ho integrem bé fins tenir una massa homogènia. 
  4. Fem una bola amb la massa, la tapem i reposem a nevera durant 2 hores. 
  5. Formem els nyoquis empolsant la taula de treball amb una mica de sèmola. Agafem un tros de massa, en fem un tub, i anem tallant trossets d'uns 3 cm. En fem boletes i donem forma ajudant-nos d'una forquilla, un ratllador o una fusta especial per formar nyoquis.  Anem reservant els nyoquis formats en un plat amb sèmola de blat. 
  6. Estenem els nyoquis en una safata, els tapem amb un drap de cotó i reservem a la nevera. En aquest punt es podrien congelar per tenir-ne sempre de fets i a punt per cuinar. 
  7. Escalfem una olla amb força aigua. Mentre arriba a ebullició, fem el pesto genovès. Mesurem 120 ml d'oli OVE. En un got batedor, afegim fulles d'un manat d'alfàbrega fresca en un got batedor, reservant-ne una mica per a l'emplatat. Afegim 2 grans d'all que pelem i en traiem el germinat. Afegim un grapat de sal gruixuda, X g de pinyons torrats i turbinem. 
  8. Quan la barreja del got batedor comença a fer una pasta, emulsionem afegint a poc a poc l'oli OVE. Un cop tenim l'oli integrat acabem el pesto amb X g de parmesà ratllat i X g de formatge pecorino ratllat. Tornem a triturar fins a tenir-ho tot ben integrat. Ho reservem. 
  9. Quan l'aigua de l'olla bull, hi afegim un grapat de sal i hi aboquem els nyoquis. Un cop comencen a surar, ja els tindrem cuits i els reservem en un bol. 
  10. Aboquem la salsa sobre els nyoquis i ho barregem bé. 
  11. Servim una ració de nyoquis acabant el plat amb parmesà que ratllem i decorant amb fulletes d'alfàbrega fresca reservades. 
Anar al contingut