Romesco de pop

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pop és un aliment ric en proteïnes d'alt valor biològic i de baix contingut en greixos, en destaca el iode, el potassi, el fòsfor i el magnesi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    1,8 kg pop 

    500 g patates 

    500 ml fumet de peix 

    2 tomàquets pera 

    1 ceba 

    ¿ got de brandi 

    ¿ got de vi blanc 

    1 fulla de llorer 

    Oli OVE 

      

    PER A LA PICADA

    10 ametlles fregides 

    10 avellanes torrades 

    30 g pa fregit 

    2 grans d'all 

    1 nyora 

    1 pebrot de romesco 

    ¿ manat de julivert 

    1 culleradeta de pebre vermell dolç 

    1 culleradeta de sal 

      

    Per a l'allioli picant 

    100 ml oli de gira-sol 

    50 ml oli OVE 

    2 grans d'all 

    1 ou 

    1 bitxo picant 

    Farigola fresca 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar una olla gran amb força aigua. Agafem un pop sencer d'1,8 kg, que prèviament hem congelat i descongelat per trencar-ne les fibres i que quedi tendre al coure'l. 
  2. Quan l'aigua bull, agafem el pop pel cap i l'espantem 3 cops submergint-lo uns segons. Al tercer cop, el deixem dins l'olla, hi afegim una ceba sencera pelada i el coem a foc mitjà sense bullir gaire, 30 minuts. Un cop passat aquest temps, apagarem el foc i el deixarem reposar 20 minuts. Per coure el pop, calcularem 20 minuts de cocció per cada quilo. 
  3. Traiem la ceba de l'olla i la reservem en un plat. Traiem el pop de l'olla i el reservem cap per avall en una tassa que tenim sobre un plat, i amb les potes per fora. 
  4. En una cassola ampla hi escalfem un bon raig d'oli OVE. Mentre s'escalfa, tallem a brunesa la ceba cuita. Un cop l'oli és calent, l'afegim a la cassola i la sofregim a foc suau amb una fulla de llorer. 
  5. Aprofitem per ratllar dos tomàquets, els afegim a la cassola amb la ceba i ho sofregim fins que canvien de color. 
  6. Comencem una picada posant en un morter 2 grans d'all traient-ne el germinat, un bon pessic de sal, i ho aixafem bé. 
  7. Afegim al morter mitja culleradeta de pebre vermell dolç i l'integrem. A continuació, 30 g de pa fregit que tallem amb les mans i piquem bé. 
  8. Seguim la picada amb un quart de manat de julivert fresc i, un cop integrat afegim 10 ametlles sense pell fregides i 10 avellanes torrades. Ho piquem bé. 
  9. Acabem la picada amb la polpa d'una nyora i d'un pebrot de romesco. Segons la mida del pebrot de romesco, se'n posaran dos. 
  10. Afegim la picada al sofregit i la integrem. A continuació, aixequem sucres amb un quart de got de brandi i un quart de got de vi blanc. 
  11. En un pot escalfem 500 ml de fumet de peix. Aprofitem per pelar i escapçar 500 g de patates. 
  12. Un cop el fumet està calent, afegim les patates a la cassola i a continuació el fumet. Ho coem 20 minuts a foc suau o fins que, punxant les patates, estan toves. 
  13. Fem un allioli picant amb 2 grans d'alls sense germinat, un ou que trenquem, un bitxo picant, una mica de farigola fresca, un pessic de sal, 50 ml d'oli OVE i 100 ml d'oli de gira-sol. Ho emulsionem. 
  14. Agafem el pop i el tallem a mida mossegada. L'incorporem a la cassola i coem a foc suau 5 minuts. A continuació, apagarem el foc i deixarem reposar 15 minuts més. 
  15. Servim acompanyant d'una mica d'allioli picant. 
Anar al contingut