Tempura de pop amb patates

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pop és un aliment ric en proteïnes d'alt valor biològic i de baix contingut en greixos: en destaca el iode, el potassi, el fòsfor i el magnesi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 potes de pop ja cuit 

    200 ml cervesa 

    200 ml vi blanc 

    100 g farina de blat  

    100 g de midó de blat de moro 

    4 patates mitjanes monalisa 

    8 g d'impulsor químic 

    1 llimona 

    1 cullerada pebre vermell picant 

    1 culleradeta de comí 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la tempura barrejant en un bol 100 g de farina de blat, 100 g de midó de blat de moro i 8 g d'impulsor químic. Ho integrem bé amb una vareta i l'acabem barrejant-hi a poc a poc 200 ml de cervesa ben freda fins que quedi una pasta sense grumolls. Un cop llesta, tapem el bol amb un plat i ho reservem a la nevera. 
  2. Fem la salsa que acompanyarà el pop escalfant en un pot  200 ml de vi blanc. Un cop l'alcohol s'ha evaporat, ho aboquem en un pot de vidre que puguem tapar bé. Hi afegim una culleradeta de comí en pols, 1 culleradeta de pebre vermell picant dolç, i acabem amb el suc d'una llimona. Tapem el pot, ho sacsegem bé i ho deixem reposar. 
  3. Mentre escalfem una paella amb oli OVE, laminem ben fines, si pot ser amb una mandolina, 4 patates monalisa de mida mitjana, ben netes. 
  4. Un cop l'oli està calent, fregim les patates per tandes perquè quedin ben separades. Un cop fregides, les passem a un plat amb paper absorbent per treure'n l'excés d'oli. Al cap d'uns minuts traiem el paper, les salpebrem i ho reservem. 
  5. Abaixem el foc de la paella i preparem per fregir el pop. Preparem un plat amb farina, traiem la tempura de la nevera i la barregem amb una vareta. 
  6. Agafem un tros de pop cuit que tenim a temperatura ambient i el passem primer per farina, després per la tempura i el fregim a la mateixa paella de les patates. El coem fins que la tempura agafa un color daurat. Ho reservem en un plat amb paper absorbent uns minuts. 
  7. Ho servim posant en una safata el pop, ho acompanyem amb les patates i un bol amb la salsa. I llest per gaudir-ne. 

 

Anar al contingut