Ensaladilla russa amb cranc blau

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El cranc és un crustaci ric en àcids grassos insaturats, que tenen un efecte reductor del colesterol.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 3 crancs blaus 

    600 g patata agra 

    35-50 g de sal 

    10 piparres 

    4 cogombres envinagrats agredolços 

    2 bitxos vermells frescos 

    2 cullerades de mostassa verda 

    2 taps de salsa Perrins 

    1 ou 

    Oli d'oliva 0,4 

    Vinagre de vi 

    Torradetes de pa 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Coem els crancs amb aigua molt salada, entre 35 i 50 g de sal per litre. De fred a calent, els hem tingut 15 minuts en aigua bullent. 
  2. Parem la cocció dels crancs, submergint-los en un bol amb aigua i gel.  
  3. Obrim els crancs i destriem la carn de l'interior.  
  4. Anem guardant la carn de cranc en un plat. 
  5. Posem a una paella fonda abundant oli OVE. 
  6. L'escalfem. 
  7. Pelem i tallem a mida macedònia 600 g patates agres. 
  8. Si l'oli està calent, hi aboquem les patates tallades. 
  9. Fregim les patates en dues tandes fins que quedin rosses. 
  10. Les posem en un paper absorbent una estona perquè perdin una mica d'oli i deixem que es vagin refredant. 
  11. Tallem a rodelles dos bitxos vermells frescos no picants, 10 piparres que tampoc piquen i tallem a brunesa quatre cogombrets envinagrats agredolços.  
  12. En un bol gran barregem les patates fregides, els bitxos, les piparres a rodelles i els cogombrets. Hi posem la carn de cranc. 
  13. En un got batedor posem un ou, un raig de vinagre de vi, dues cullerades de mostassa verda, dos taps de salsa Perrins, un pessic de sal, pebre negre i oli d'oliva. Ho emulsionem amb el braç elèctric fins a tenir textura de maionesa. 
  14. Aboquem la meitat de la maionesa a l'ensaladilla i ho barregem amb dues culleres. Anem afegint-hi maionesa al gust. 
  15. Deixem que reposi a la nevera un mínim de dues hores. 
  16. Ho servim amb unes torradetes de pa. 
Anar al contingut