Hummus amb refregit d'alls tendres

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els cigrons són un llegum ric en hidrats de carboni de lenta absorció, és a dir, aporten energia de llarga duració, imprescindibles per a un bon rendiment físic i mental.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a l'hummus

    300 g cigrons cuits

    1 cm aprox de gingebre pelat

    Oli d'oliva verge extra

    1/2 cullaradeta de comí

    2 grans d'all

    1 llima

     

    Pel refregit

    1 bitxo sec 

    Oli d'oliva verge extra

    2 cm aprox. de gingegre pelat

    1 escorça de canyella

    3 alls tendres

     

    Torradetes per acompanyar

PREPARACIÓ

  1. Posem en un got batedor 300 g de cigrons cuits. Pelem i ratllem un gra d'all. Ratllem un centímetre de gingebre (ja pelat) i la pell d'una llima.  Ho afegim tot al got. També hi posarem el suc d'una llima, un raig d'oli d'oliva verge extra, sal i mitja culleradeta de comí. Turbinem i reservem. No cal posar un ingredient tradicional de l'hummus: la tahina.
  2. Posem una paella al foc i mentre s'escalfa pelem i laminem 2 grans d'all. Agafem el bitxo, el buidem de llavors i el tallem en rodanxes gruixudes. La quantitat de bitxo depèn de si us agrada molt o poc el picant, però mai ha de tapar el sabor dels altres ingredients. Posem una mica d'oli a la paella i hi aboquem l'all i el bitxo. Ho sofregim, vigilant que no es cremi.
  3. Tallem a juliana molt fina tres alls tendres ja pelats. Els reservem. Tallem una mica de gingebre. Ho afegim tot junt a la paella on hem començat a fer el sofregit i hi afegirem una escorça de canyella. Ho deixem a foc suau durant un parell de minuts.
  4. Per emplatar, posarem l'hummus en un plat o en una safata, l'estirarem amb una cullera i per sobre ho cobrirem amb el sofregit d'alls tendres. Ho podeu acompanyar amb unes torradetes.
Anar al contingut