Taco de bolets i gamba roja

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les gambes són riques en fòsfor, mineral imprescindible pel bon manteniment dels ossos i de les dents.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Pel farcit

    16 gambes roges

    Un bon grapat de mescla de bolets secs

    1 ou talla S

    1 gra d'all

    150 ml oli de gira-sol

    1/2 culleradeta de comí en pols

    1 llima

    Oli d'oliva verge extra

    Per la salsa verda

    1 tomàquet raff verd

    1 gra d'all

    1 xili de Jalapa

    1 llima

    Coriandre fresc

    Sal

    Per la masa de les tortilles

    250 g farina de blat de moro nixtamalitzada blava

    270 ml aigua

    Per l'emplatat

    1 ceba morada

    Flors comestibles

     

PREPARACIÓ

  1. Aboquem un grapat de bolets secs barrejats en un bol amb aigua tèbia perquè s'hidratin. Els hi deixem durant 30 minuts.
  2. En un bol mitjà, posem 250 g de farina de blat de moro nixtamalitzada blava. Hi tirem una mica d'aigua. Anem pastant i afegint-hi aigua fins tenir una masa que no s'enganxi i que tampoc es trenqui. Pot sobrar aigua. Col·loquemm la massa a la fusta i formem 12 boletes d'uns 40 grams. 
  3. Posem al foc una paella mitjana.
  4. Podem formar les tortilles de dues maneres. Si tenim una premsa per tortilles, posem la boleta entre dos trossos de paper sulfurat, la posem dins la premsa i l'aixafem. Si no tenim la premsa, posem la boleta de massa entre dos trossos de paper sulfurat i l'aixafem amb un plat.
  5. Posem les boletes a la paella i quan comencen a agafar color ja estan cuites. Les reservem en un plat tapades entre 2 draps de cotó o en una bossa per mantenir les tortilles humides mexicana.
  6. Treiem les peles i els caps a les gambes (ho podeu fer previament). Reservem les cues de les gambes netes. Possem una paella al foc amb un bon raig d'oli, hi afegim les peles i els caps de les gambes i les saltem duran uns 30 segons. Passem el contingut de la paella, incloent-hi l'oli de saltejar-lo, a un got batedor i turbinem. Colem i reservem aquest suc de gamba en una gerreta. Deixem refredar.
  7. En un altre got batedor, posem un ou, un gra d'all pelat i sense germinat, 1/2 culleradeta de comí en pols, la pell d'una llima ratllada, el suc de 1/2 llima i hi aboquem 150 ml d'oli de gira-sol que anem afegint poquet a poquet mentre turbinem i emulsionem. Reservem aquesta maionesa de gamba en un biberó de cuina.
  8. Tallem i traiem les llavors del tomàquet verd raff. El posarem en un got batedor net. Hi afegirem un gra d'all pelat i sense germinat, un xile de Jalapa partit, el suc d'una llima, un grapat de fulles de coriandre fresc i salem. Turbinem fins tenir una salsa i la reservem.
  9. Tallem la ceba morada en juliana i la reservem.
  10. Escalfem una paella a foc fort i hi tirem un raig d'oli. Salem les gambes, les posem a la paella i les saltem uns segons perquè perdin el fred. Reservem en un plat fons. La mateixa paella la farem servir per saltar els bolets.
  11. Quan els bolets ja estan hidratats, els estenem sobre un drap de cotó i els eixuguem. Posem la paella al foc, hi afegim els bolets, tirem un raget d'oli i una mica de sal. Saltem a foc fort i els posem al plat on tenim les gambes i barregem.
  12. Agafem una tortilla amb una ma, hi posarem una cullerada o més del saltat de bolets i gambes. Per sobre, posem un raig de maionesa de gamba, salsa verda, una mica de la ceba morada tallada a juliana, unes fulles de coriandre i unes floretes comestibles. La col·loquem en una safata. Repetim fins farcir totes les tortilles i ja tenim els tacos preparats.
Anar al contingut