Cuixetes de pollastre amb suc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de pollastre es blanca i lleugera, tot i que en la pell és on es concentren els greixos i l'energia, per això es recomana no prendre-laAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    8 cuixetes de pollastre  

    10 escalunyes  

    250 g farina de cigró  

    200 g pernil tallat

    1.5 l aigua  

    4 ossos de pernil  

    3 endívies morades  

    1 cabeça d'alls  

    1 cullerada de saïm  

    Un manat de julivert  

    Boles de ginebró  

    Oli OVE  

    Sifó  

    Sal  

     

PREPARACIÓ

  1. Posem en una olla 4 ossos de pernil ja nets, un manat de julivert i 1,5 l d'aigua mineral. Tapem l'olla i la deixem al foc 30 minuts a partir que la vàlvula comenci a expulsar vapor.
  2. Fem un bany de sal a les cuixetes submergint-les en un bol amb 20 g de sal per litre d'aigua. Les mantenim 30 minuts.
  3. Posem una cassola al foc amb una mica d'oli i una cullerada de saïm.
  4. Eixuguem les cuixetes i les marquem.
  5. Tallem a la juliana 10 escalunyes.
  6. Retirem les cuixes de la cassola i les reservem.
  7. Afegim a la cassola les escalunyes i, si cal, una mica més d'oli.
  8. Tallem una cabeça d'alls per la meitat.
  9. Afegim la cabeça d'all tallada a la cassola. Deixem que es faci el sofregit de ceba durant uns 15-20 minuts.
  10. Afegim a la cassola les cuixes de pollastre reservades i ja marcades i unes boletes de ginebró.
  11. Apugem el foc i hi afegim a la cassola el brou colat que hem fet amb els ossos de pernil.
  12. Quan arrenqui el bull, hi donarem 30 minuts de cocció.
  13. Posem en un bol fred 250 g de farina de cigró, sal i una mica de sifó. Ho barregem i ho reservem.
  14. Separem les fulles de 3 endívies morades i les arrebossem. Les reservem a sobre d'un paper absorbent.
  15.  Servim les cuixetes, el seu suc per sobre, les endívies arrebossades, pernil tallat i una mica de julivert.
Anar al contingut