Cuixetes de pollastre amb suc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de pollastre es blanca i lleugera, tot i que en la pell és on es concentren els greixos i l'energia, per això es recomana no prendre-laAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
8 cuixetes de pollastre
10 escalunyes
250 g farina de cigró
200 g pernil tallat
1.5 l aigua
4 ossos de pernil
3 endívies morades
1 cabeça d'alls
1 cullerada de saïm
Un manat de julivert
Boles de ginebró
Oli OVE
Sifó
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en una olla 4 ossos de pernil ja nets, un manat de julivert i 1,5 l d'aigua mineral. Tapem l'olla i la deixem al foc 30 minuts a partir que la vàlvula comenci a expulsar vapor.
- Fem un bany de sal a les cuixetes submergint-les en un bol amb 20 g de sal per litre d'aigua. Les mantenim 30 minuts.
- Posem una cassola al foc amb una mica d'oli i una cullerada de saïm.
- Eixuguem les cuixetes i les marquem.
- Tallem a la juliana 10 escalunyes.
- Retirem les cuixes de la cassola i les reservem.
- Afegim a la cassola les escalunyes i, si cal, una mica més d'oli.
- Tallem una cabeça d'alls per la meitat.
- Afegim la cabeça d'all tallada a la cassola. Deixem que es faci el sofregit de ceba durant uns 15-20 minuts.
- Afegim a la cassola les cuixes de pollastre reservades i ja marcades i unes boletes de ginebró.
- Apugem el foc i hi afegim a la cassola el brou colat que hem fet amb els ossos de pernil.
- Quan arrenqui el bull, hi donarem 30 minuts de cocció.
- Posem en un bol fred 250 g de farina de cigró, sal i una mica de sifó. Ho barregem i ho reservem.
- Separem les fulles de 3 endívies morades i les arrebossem. Les reservem a sobre d'un paper absorbent.
- Servim les cuixetes, el seu suc per sobre, les endívies arrebossades, pernil tallat i una mica de julivert.