Tires de pollastre arrebossades amb festucs

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    A l'hora de fregir aliments, hem de vigilar que sigui en oli abundant, prou perquè cobreixi l'aliment. D'aquesta manera s'hi fa una capa cruixent que no permet que l'oli entri a l'aliment, sinó només l'escalfor, per coure'l.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 pits de pollastre (500 g)

    240 g festucs torrats salats (pes sense pelar)

    120 torradetes de pa

    100 g raïm negre

    30 g formatge blau de vaca

    3 ous

    400 ml oli suau

    8 g de sumac

    1 branca de romaní

    Farina

    Oli d'oliva verge extra

    Sal

     

     

     

PREPARACIÓ

  1. Posem durant una hora els pits de pollastre en un bany d'aigua i sal que haurem preparat amb 100 g de sal per cada litre d'aigua.
  2. Escalfem en un pot d'acer inoxidable 400 ml d'oli d'oliva suau a 80º. Hi posem una branca de romaní, tapem el pot, apaguem el foc i traiem el romaní després de 30 segons. Colem l'oli on hem infusionat el romaní i el reservem.
  3. Agafem els pits de pollastre i els assequem. Els tallem a tires i els posem en un plat fondo.
  4. Hi afegim al bol els 8 g de sumac, una espècie utilitzada a la cuina libanesa. i ho barregem bé amb les tires. Tapem el plat i el posem a la nevera.
  5. Pesem 240 g de festucs torrats i els esclovellem; sense closca hem de tenir 120 g de festucs. Triturem els festucs fins que siguin una pols fina que reservarem en un plat.
  6. Triturem 120 g de torradetes de pa i el resultat el barregem amb els festucs triturats.
  7. Per fer la salsa d'acompanyament, en un got posem els 100 g de raïm negre i hi tirem un raig de l'oli de romaní, que ha d'estar a temperatura ambient. Ho turbinem tot i després colem el resultat.
  8. Posem en un got net la barreja de raïm i oli. Salem. Hi aboquem un raig de l'oli aromatitzat amb romaní, afegim un ou i turbinem. Mentre turbinem anem afegint tot l'oli aromatitzat que queda. Després hi posem 30 g formatge blau de vaca en trossets i tornem a turbinar i la salsa ja estarà llesta.
  9. Posem una paella amb abundant oli d'oliva verge extra a escalfar-se. Batem dos ous.
  10. Per arrebossar les tires de pollastre, primer les passem per farina, després per ou, i acabem l'arrebossat amb la barreja que hem preparat amb les torradetes i els festucs.
  11. Posem les tires en la paella d'oli calent i les fregim fins que estiguin daurades. Quan les traiem, les deixem en un plat amb paper absorbent. 
  12. Podem emplatar les tires de pollastre amb una mica de salsa de festucs i raïm al costat.
Anar al contingut