Cruixent d'anís

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La matafaluga, també anomenada anís verd, de gust aromàtic i dolç, si afegim la llavor a la recepta l'enriqueix de vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de farina de força 

    40 g de sucre blanc  

    40 g de sucre morè 

    10 g de sèsam torrat 

    8 g d'impulsor químic 

    75 ml d'oli d'oliva verge extra 

    20 ml de licor d'anís dolç 

    3 g de canyella molta 

    3 g de matafaluga  

PREPARACIÓ

  1. Comencem perfumant l'oli. En una paella, hi posem l'oli i la matafaluga, i ho coem una estona, fins que comenci a ballar.  
  2. En un bol, hi barregem la farina, el sucre blanc, el sucre morè, l'impulsor, la canyella i el sèsam.  
  3. Un cop integrat, hi incorporem els líquids: l'oli que hem perfumat, el licor d'anís i 75 ml d'aigua. Ho barregem fins que quedi una pasta homogènia. En fem una bola i la deixem al bol, tapada amb un drap humit, on ha de reposar una hora. 
  4. Dividim la pasta en dotze parts i en fem dotze boles.  
  5. Posem sis boles a sobre d'un paper sulfurat, separades, i les aixafem lleugerament amb la mà. Hi col·loquem un altre paper sulfurat per sobre i, amb l'ajuda d'un corró, les estirem per fer-ne rodones planes. Fem el mateix amb les altres sis.  
  6. Posem les primeres sis rodones en una safata de forn, aprofitant el mateix paper sulfurat de sota, que ens farà de base. Traiem el paper sulfurat de sobre. Empolsinem les rodones amb una mica de sucre blanc i ho enfornem 7' a 220 ºC.  
  7. Deixem les rodones cuites, sense tocar-les. Mentre es refreden, n'enfornem la segona tanda. En calent són trencadisses, per tant hem de mirar de no tocar-les fins que no baixin de temperatura. 
Anar al contingut