Cruixent anisat

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general, pels seus ingredients, com la mantega o la farina, aporta molts sucres, però també molts nutrients.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per fer els cruixents

    50 g de farina de blat de moro precuita o nixtamalitzada

    180 ml d'anís dolç

    20 ml d'oli d'oliva verge extra

    Mantega per untar

    150 ml d'aigua

     

    Per acompanyar

    Crema de llimona

    Nata amb maduixes

    Crema catalana cremada

    Crema de xocolata

     

PREPARACIÓ

Aquests cruixents anisats són una versió dels encenalls de sant Josep.

  1. Posem en un bol la farina de blat de moro nixtamalitzada o farina de blat de moro precuita. Hi afegim 180 ml d'anís dolç, 20 ml d'aigua i 150 ml d'aigua. Ho integrem amb una vareta manual i ho deixem reposar 2 minuts perquè s'hidrati. El resultat el posem en un biberó de cuina.
  2. Untem lleugerament una planxa amb mantega pomada i la posem al foc. Quan la planxa s'ha escalfat, hi posem una mica de la massa amb molta cura per fer els cruixents. Els courem durant uns dos minuts, fins que el líquid s'evapori i el cruixent s'hagi daurat. 
  3. Quan els cruixents encara són calents, els posem sobre un corró o sobre una ampolla per corbar-los. Esperem un minut fins que es temperin. S'han de fer d'un en un i s'han de deixar en una plata sense que s'amunteguin. Si ho volem, els podríem deixar plans.

Podem fer servir els encenalls cruixents com a cullera per menjar la crema de Sant Josep, nata o altres cremes dolces.

Anar al contingut