Coliflor gratinada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La coliflor és una verdura que, com a tal, aporta poques calories i quantitats considerables de fibra i minerals.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    1 coliflor

    4 peus de porc tallats per la meitat

    2 ossos de pernil

    500 ml de llet fresca

    150 ml de nata

    125 g de formatge Urgèlia

    30 g de farina

    30 g de mantega

    2 pastanagues

    2 grans d all

    3 porros

    1 fulla de llorer

    Nou moscada

    Pebre blanc

    Sal

    Orenga fresca

    Vinagre de poma

    Aigua mineral

    Oli ove

PREPARACIÓ

  1. Socarrem 8 meitats de peus de porc.
  2. Posem els peus socarrats i 2 ossos de pernil en una olla de pressió.
  3. Tallem a la bresa 2 pastanagues i 3 porros i els afegim a l'olla juntament amb 1 fulla de llorer i 2 grans d'all.
  4. Ho cobrim amb aigua mineral i ho bullim durant 50 minuts. Després ho deixem reposar 2 hores.
  5. Colem el brou reposat en un tàper i el fiquem a la nevera. Reservem els peus per a un altra recepta.
  6. Posem en un recipient petit 30 g de mantega i 30 g de farina. Ho remenem i ho coem durant 10 minuts.
  7. Traiem de la nevera 500 ml de llet fresca i 150 ml de nata i ho escalfem en una olla negra petita.  
  8. Desgreixem el brou del tàper i el reduïm en un recipient alt.
  9. Afegim el roux a l'olla de la llet calenta i ho remenem. Hi afegim pebre blanc, sal i nou moscada ratllada. Ho anem removent fins que s'espesseixi una mica, no gaire, ja que busquem una beixamel més aviat líquida. Ho reservem.
  10. Posem una olla al foc i omplim un bol amb aigua i gel.
  11. Tallem una coliflor a arbrets i en reservem els troncs.
  12. Escaldem la coliflor tallada, a l'olla, amb aigua bullent. Després hi tallem la cocció en un bol amb aigua i gel.
  13. Laminem 125 g de formatge Urgèlia.
  14. Omplim 4 bols amb la beixamel a la base, després el formatge laminat i la coliflor per sobre.
  15. Ho enfornem a 220º durant 5 minuts.
  16. Tallem els troncs de la coliflor a quadradets petits i els posem en un bol.  Hi afegim un raig de vinagre de poma, oli OVE, sal i pebre blanc. Ho reservem.
  17. Traiem els bols del forn i hi afegim el brou reduït, el caviar de coliflor i l'orenga per sobre.