Hummus de mongeta amb coliflor

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Amb uns bastonets de verdures, és una preparació molt rica en nutrients: en destaquen els hidrats de carboni, els greixos saludables i la fibra que contéAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    220 g de mongeta del ganxet seca 

    50 g d'ametlla marcona crua pelada 

    50 g de nous 

    1/2 coliflor groga 

    1 raig de vinagre de xerès 

    1 cullerada sopera de comí 

    Nou moscada 

    Julivert 

    Torradetes de pa 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. En un recipient posem 220 grams de mongetes del ganxet i les cobrim amb aigua mineral.  
  2. En un altre recipient, posem 50 grams d'ametlles marcona i 40 grams de nous. Les cobrim amb aigua, tapem els recipients i els fiquem a la nevera 12 hores. 
  3. En una olla de pressió afegim les mongetes ja hidratades amb l'aigua del remull. Cobrim fins a tres dits per sobre de les mongetes, tapem l'olla i ho coem 30 minuts a foc lent a partir del moment que l'olla xiuli. Passats els 30 minuts tanquem el foc i ho deixem reposar dues hores. 
  4. Colem les ametlles i les nous ja hidratades i les posem en un got batedor. Hi afegim una mica de suc de la cocció de les mongetes i ho turbinem fins que n'obtinguem una pasta. 
  5. En un got batedor més gran posem la pasta de nous i ametlles, les mongetes del ganxet colades, oli OVE, pebre negre, 1 cullerada sopera de comí, hi ratllem una mica de nou moscada i cinc grams de sal. Ho turbinem fins que n'obtinguem una pasta homogènia. En aquest punt hi afegim un raig de vinagre de xerès, ho turbinem de nou i ho reservem.  
  6. Farem un caviar de coliflor. Primer separem els arbrets de mitja coliflor groga i els ratllem en un bol. Hi afegim una mica de sal i ho integrem tot. 
  7. En un morter piquem deu grams de nous i, un cop picades, les afegim al bol amb la coliflor ratllada. Acabem el caviar de coliflor amb una mica de pebre negre molt i barrejant-ho bé.  
  8. En un bol de presentació, hi posem l'hummus de mongeta del ganxet amb una mica de comí en pols i oli d'oliva verge extra. Hi afegim caviar de coliflor per sobre. 
  9. Piquem amb un ganivet unes quantes fulles de julivert i les afegim a l'hummus. Ho acompanyem d'unes torradetes de pa. 
Anar al contingut