Crema de coliflor i rovells

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    La coliflor és una verdura que, com a tal, aporta poques calories i quantitats considerables de fibra i minerals.

INGREDIENTS

  • 500 g de coliflor

    250 g de crema de formatge

    150 g de mantega pomada

    70 g de formatge manxec curat

    8 rovells d'ou   

    1 l de llet       

    1 manat de julivert   

    1 gra d'all

    1 llima

    1 llimona

    pebre blanc

    sal

    sal grossa

    fulles d'escarola   

    pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Posem sal grossa en el fons d'un tàper.
  2. Separem rovells i clares de 4 ous. Posem les clares en un tàper i els rovells, un per un,  al tàper on hi ha la sal, embolicats amb una gassa. Els cobrim amb més sal grossa i els deixem a la nevera 4 hores.
  3. Separem rovells i clares de 4 ous més. Posem les clares al tàper i els rovells en un bol. Ho reservem.
  4. Tallem 500 g de coliflor a arbrets petits. Els posem en un recipient.
  5. Afegim a la coliflor sal, pebre blanc, 1 l de llet, 1 manat de julivert i 1 gra d'all pelat. Ho tapem i ho deixem bullir durant 20 minuts a  foc baix.
  6. Amb les varetes manuals blanquegem els rovells que hem reservat en un bol, tot afegint-hi de mica en mica 150 g de mantega pomada i pebre blanc.
  7. Hi afegim, a poc a poc, 250 g de crema de formatge (sense el xerigot). Ho batem ja amb les varetes elèctriques.
  8. Triturem, al got americà, la coliflor i hi afegim els rovells blanquejats i el formatge. Ho triturem i  posem la crema que en resulta en un recipient a escalfar.
  9. Saltem a la paella, amb un raig d'oli OVE, unes quantes fulles verdes d'escarola amb suc de llimona, suc de llima i sal. Ho reservem en un bol amb  2 voltes de pebre negre.
  10. Traiem els rovells curats de la nevera i en retirem la sal que sobra.
  11. Ratllem 70 g de formatge manxec curat.
  12. Servim en un bol la crema, l'escarola i el formatge ratllat per sobre i un rovell curat.