Truita de ceba i coliflor

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, ja que tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita, se'n poden prendre de 5 a 7 a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A  4 PERSONES

     

    200 g de coliflor

    200 g de mantega

    50 g de iogurt cremós

    6 ous

    4 cebes    

    4 rovells d'ou

    Sal

    Pebre negre

    Suc de llimona

    Mostassa de Dijon

    Cibulet

     

PREPARACIÓ

  1. Tallem a la brunesa 4 cebes i les enrossim en una paella. Les reservem un cop colant l'oli.
  2. Tallem 200 g d'arbrets de coliflor i els bullim durant 3 minuts. Ho reservem.
  3. Fonem 200 g de mantega a fi de clarificar-la. Retirem l'espuma i la deixem refredar.
  4. Preparem un bany maria.
  5. Separem clares de rovells de 4 ous
  6. Afegim al bol dels rovells un pols de sal, pebre negre i gotes de llimona i ho blanquegem amb les varetes elèctriques.
  7. Decantem la mantega clarificada en un pot (tot evitant la caiguda de parts sòlides).
  8. Posem un foc al bany maria amb la mantega clarificada, que abocarem a poc a poc tot evitant els residus sòlids i remenant contínuament durant 3 minuts.
  9. Filmem a pell la salsa.
  10. Trenquem 6 ous en un bol i els barregem amb 50 g de iogurt grec, sal, pebre, 1 cullerada de mostassa de Dijon, la ceba i la coliflor. Aquesta serà la salsa de cobertura.
  11. Coem la truita.
  12. Servim la truita amb la salsa per sobre i una mica de cibulet ratllat.