Coliflor rostida

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    1 coliflor

    1 l de brou de pollastre

    2 tomàquets pera

    25 g d'ametlles torrades

    25 g d'avellanes torrades

    1 tomàquet escalivat

    2 alls escalivats

    1 all cru

    1 nyora

    1 llesca de pa

    18 fulles de menta

    Pebre negre

    Bitxo fresc

    Julivert

    Pebre negre

    Vinagre merlot

    Oli OVE

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Fiquem al forn a escalivar 1 tomàquet i 2 grans d'all en una safata coberta amb sal gruixuda durant 30 minuts a 220º.
  2. Pelem els escalivats i els posem en un got de batedora.
  3. Fregim 1 llesca de pa en una paella, en retirem l'oli sobrer amb paper absorbent. Tallem la llesca i l'afegim al got de la batedora.
  4. Hidratem una nyora deixant-la en remull una hora. En traiem la polpa i l'afegim al got.
  5. Afegim al got 25 g d'ametlles i 25 g d'avellanes torrades amb pela, tant les ametlles com les avellanes; 1 gra d'all cru, 6 fulles de menta, pebre negre i un raig de vinagre de merlot.
  6. Ho emulsionem amb la batedora i hi anem afegint oli OVE a poc a poc. Ho reservem tot.
  7. Posem al foc una cassola amb aigua mineral.
  8. Escalfem 1 l de brou de pollastre.
  9. Tallem 1 coliflor a llesques de 3-4 cm de gruix i l'escaldem en l'aigua bullint.
  10. Afegim la coliflor escaldada a l'olla amb el brou i la fem bullir lentament durant 15 minuts.
  11. Traiem la coliflor del brou bullint i el deixem reduir a foc més ràpid fins que el suc faci una glaça.
  12.  Fem la creu a 2 tomàquets pera i els escaldem. Els tallem la cocció amb aigua i gel i els pelem.
  13.  Triturem els tomàquets i els posem en un bol.
  14. Afegim al bol unes dotze fulles de menta i de julivert tallades i ho remenem.
  15.  Marquem les llesques de coliflor a la planxa i les glaçagem amb el suc reduït.
  16. Servim la coliflor amb el tomàquet, menta i julivert i el romesco per sobre.