Cim i tomba
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El rap és un peix blanc: conté poc greix i proteïnes de gran valor.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 rap
4 patates
3 grans d'all
3 cebes de Figueres
1 pastanaga
1 porro
farina de blat
una cullerada de pebre vermell
fonoll marí
oli d'oliva verge extra
sal
aigua mineral
PREPARACIÓ
Salem i enfarinem el rap. El fregim una mica a la cassola, de dins ens ha de quedar cru. El reservem.
Colem l'oli del rap i el fem servir per fer-hi ballar uns alls tallats a làmines. Quan comencin a estar enrossits, hi posem la ceba i ho deixem a foc mínim fins que ens quedi ben rossa.
Per fer el fumet posem la ceba, les pastanagues, el porro, les espines i el cap de rap en aigua mineral. Ho bullim a foc lent durant 25 minuts i ho deixem reposar 25 minuts més.
Esberlem la patata a trossos petits amb l'ajuda del ganivet. Quan la ceba que tenim enrossida ja estigui feta, hi tirem la patata i el pebre vermell i que cogui uns 5 minuts. Ho remenem de tant en tant. Hi afegim el fumet i esperem que es faci la patata. Si cal, hi podem anar afegint fumet perquè quedi ben caldós.
Amb el morter fem allioli negat.
Afegim el peix i el fonoll marí a la cassola. Hi tirem l'allioli negat per sobre i ho remenem perquè ens lligui.