Suquet blanc de rap

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ametlles són un aliment molt nutritiu, energètiques, riques en greixos monoinsaturats saludables, proteïnes d'alt valor biològic, fibra soluble, calci, magnesi i vitamina E. Per això, com els altres fruits secs en cru, en pots prendre un grapadet cada dia.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  •  

    1 rap sencer

    1 l fumet de rap

    400 g patata monalisa

    20 ml vinagre de xerès

    220 g ametlla crua marcona (placement)

    2 cabeces d'all

    150 ml oli OVE

    10 fulles coriandre

    30 g gingebre

    2 porros

    2 branques de julivert

    1 ceba de Figueres

    1 pastanaga

    1 llimona

    Farina de cigró

    Oli gira-sol

    Sal

PREPARACIÓ

 

  1. Posem dins un recipient amb tapa 220 g ametlles crues marcona i les cobrim amb aigua mineral.
  2. Les hidratem a la nevera 8 hores.
  3. Posem a l'olla el cap de rap, les espines, 1 ceba de Figueres neta, una pastanaga neta, dos porros nets i dues branques de julivert.
  4.  Ho cobrim amb 2 litres d'aigua mineral. Ho portem a ebullició.
  5.  Ho deixem coure 30' a foc fluix, que bulli però lentament.
  6.  Posem dins una safata de forn dues cabeces d'all.
  7.  Les enfornem 30' a 180º
  8. Colem el fumet de rap.
  9.  Traiem els alls del forn i deixem que baixi la temperatura.
  10. Traiem la carn de la cabeça d'all i la posem al got batedor.
  11.  Escorrem les ametlles hidratades. Les afegim al got batedor.
  12. Posem al got 1 litre de fumet de rap i 150 ml d'oli OVE
  13. Ho triturem tot fins aconseguir una salsa fina i homogènia.
  14. Colem aquesta mena d'ajoblanco amb un colador fi.
  15. Posem una paella alta al foc i una quantitat generosa d'oli de gira-sol.
  16.  Enfarinem el rap, tallat a rodanxes amb farina de cigró.
  17. Fregim el rap amb l'oli ben calent i ho deixem uns segons sobre un plat amb paper absorbent.
  18. Posem l'ajoblanco colat en una cassola al foc.
  19. Pelem i tallem a mida mossegada 400 g de patata monalisa.
  20.  Afegim les patates a la cassola un cop l'ajoblanco hagi començat a bullir lentament.
  21.  Tapem la cassola i deixem que les patates bullin a foc lent 10'
  22. Posem el rap fregit a la cassola.
  23.  Tapem la cassola i deixem que bulli 5 minuts a foc lent.
  24. Apaguem el foc i afegim 50 ml vinagre de xerès.
  25. Ratllem a la cassola 30 g de gingebre fresc.
  26. Ho integrem tot i ho tapem. Deixem que reposi 5 minuts.
  27. Piquem 10 fulles de coriandre i ho afegim a la cassola.
  28. Emplatem.

 

Anar al contingut